Målet med förmaningen är kärlek ur ett rent hjärta, ett gott samvete och en uppriktig tro.
Första Timoteusbrevet 1:5

Världen idag

Ryska kristna utsätts för repressalier på grund av krigskritik

Medan flera framträdande ryska kristna ledare stödjer invasionen av Ukraina, finns det också kristna som protesterar. Vissa av dem har fått böter motsvarande en månadslön, andra har förlorat sina jobb, och en pingstledare har fått sin bil vandaliserad.

Nyheter · Publicerad 10:00, 13 maj 2022

I en artikel som publicerades den 6 maj, tar den skandinaviska människorättsorganisationen Forum 18 upp en lång rad exempel på vad som drabbat ryska kristna, från olika kyrkofamiljer, efter att de dristat sig att uttala sig negativt om Rysslands pågående krigföring i Ukraina.

Den ortodoxa prästen Ioann Burdin, i provinsen Kostroma nordöst om Moskva, är en av dem som har åkt på en rejäl bot från staten, motsvarande ungefär en lokal månadslön. Boten fick han efter att ha publicerat ett krigs-negativt uttalande på sin församlings sajt och efter att ha fördömt invasionen av Ukraina i en predikan.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Rödgröna i Stockholm strök ordet antisemitism i budget

Politik. Det rödgröna styret i Stockholm har tagit över en skrivning i budgeten om arbetet mot rasism och... onsdag 7/12 15:00

Efter kritiken: Regeringen lovar stöd till hågkomst av Förintelsen

Antisemitism. Nyligen kom uppgifter om att regeringen slopar stödet till Svenska kommittén mot antisemitism... onsdag 7/12 14:50