Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Ryska idrottsstjärnor står upp för Ukraina

Ryska myndigheter varnar landets medborgare för att demonstrera. Trots det har bland annat flera ryska idrottsstjärnor offentligt protesterat mot Vladimir Putins invasion av Ukraina.

Många människor uppges ha frihetsberövats i samband med protester mot kriget i flera ryska städer.

Nyheter · Publicerad 13:00, 26 feb 2022

Fotbollsstjärnan Fedor Smolov och Jevgenija Medvedeva, tvåfaldig världsmästarinna i konståkning, är två av flera ryska idrottsstjärnor som offentligt tagit ställning för Ukraina. Även förre tennismästaren Jevgenij Kafelnikov har anslutit sig till den skara som öppet visar sin sympati för det krigsdrabbade landet, enligt Aftonbladet.

”Nej till kriget” skriver Fedor Smolov på sociala medier intill ett brustet hjärta och en ukrainsk flagga. Världsmästaren i modern femkamp, Uliana Batashova, delar med sig av samma budskap. Konståkerskan Jevgenija Medvedeva har publicerat en svart bakgrund med texten ”Jag hoppas allt det här snart är över, likt en mardröm”. Ytterligare ett antal andra fotbollsstjärnor har också visat stöd för Ukrainas sak, nämligen Magomed Ozdoev, Alexander Sobolev, Vasilij Berezutskij och Aleksander Kerzhakov. Ryske stavhopparen Timur Morgunov, som tävlar mot svenske världsettan Armand Duplantis, har delat en bild av två händer målade i ländernas färger som tillsammans bildar en fredsduva, rapporterar TT.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00