Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Foto: Johan Fredriksson

Roland Utbult sjunger KD:s vallåt

Riksdagsledamoten och artisten Roland Utbult står för sången när Kristdemokraterna släpper årets vallåt. Titeln är ”Vi är redo”, men några politiska sakfrågor finns det inte plats för.

Nyheter · Publicerad 20:00, 23 aug 2022

”Vi ska vinna valet i september, vi gör så att det vänder, vi ska kämpa som legender”. Det är några av textraderna när den kristna musikprofilen och riksdagspolitikern Roland Utbult (KD) tar ton i partiets officiella vallåt ”Vi är redo” som nu har släppts.

– Jag är väldigt uppfylld av de kristna värderingar som vi bygger partiet på och som vi byggt det här landet på. Det vill jag framföra, säger han till Världen idag.

Även 2018 framförde Roland Utbult partiets officiella vallåt. Den här gången kom dock inte initiativet från honom själv utan från partiets nationella valledare. Roland skrev sedan sången tillsammans med fyra andra, och sonen Carl Utbult skrev musik och producerade.

– Det är för att skapa energi till alla tusentals medarbetare i partiet runtom i landet. Musik samlar ju människor.

Inga direkta politiska sakfrågor får plats i låten. I stället är det olika värdeord som ”Vi är redo” främst bygger på.

– Dels är det en kampsång för alla kristdemokrater, dels är det en sång som vi tror kommer nå ut längre än så. Den kommer absolut ge återklang runt om i landet, det tror jag.

Sedan länge är Roland Utbult en välkänd profil inom den kristna musiken, men den här gången är det alltså politik som gäller.

– Den här låten kommer ju ha sin livstid under valrörelsen medan mina andra låtar är av mer evighetsnatur. Särskilt budskapet. Så det är olika sätt att skriva. Men jag är ju en röst som många känner igen, så det är klart att det har stor betydelse, säger han.

Dels är det en kampsång för alla kristdemokrater, dels är det en sång som vi tror kommer nå ut längre än så.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00