Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Foto: Johan Fredriksson

Roland Utbult sjunger KD:s vallåt

Riksdagsledamoten och artisten Roland Utbult står för sången när Kristdemokraterna släpper årets vallåt. Titeln är ”Vi är redo”, men några politiska sakfrågor finns det inte plats för.

Nyheter · Publicerad 20:00, 23 aug 2022

”Vi ska vinna valet i september, vi gör så att det vänder, vi ska kämpa som legender”. Det är några av textraderna när den kristna musikprofilen och riksdagspolitikern Roland Utbult (KD) tar ton i partiets officiella vallåt ”Vi är redo” som nu har släppts.

– Jag är väldigt uppfylld av de kristna värderingar som vi bygger partiet på och som vi byggt det här landet på. Det vill jag framföra, säger han till Världen idag.

Även 2018 framförde Roland Utbult partiets officiella vallåt. Den här gången kom dock inte initiativet från honom själv utan från partiets nationella valledare. Roland skrev sedan sången tillsammans med fyra andra, och sonen Carl Utbult skrev musik och producerade.

– Det är för att skapa energi till alla tusentals medarbetare i partiet runtom i landet. Musik samlar ju människor.

Inga direkta politiska sakfrågor får plats i låten. I stället är det olika värdeord som ”Vi är redo” främst bygger på.

– Dels är det en kampsång för alla kristdemokrater, dels är det en sång som vi tror kommer nå ut längre än så. Den kommer absolut ge återklang runt om i landet, det tror jag.

Sedan länge är Roland Utbult en välkänd profil inom den kristna musiken, men den här gången är det alltså politik som gäller.

– Den här låten kommer ju ha sin livstid under valrörelsen medan mina andra låtar är av mer evighetsnatur. Särskilt budskapet. Så det är olika sätt att skriva. Men jag är ju en röst som många känner igen, så det är klart att det har stor betydelse, säger han.

Dels är det en kampsång för alla kristdemokrater, dels är det en sång som vi tror kommer nå ut längre än så.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00