Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

I helgen delades många Jesus-filmer ut i Tensta. Foto: Markus Sand

Rinkebybor fick Jesusfilm

Närmare 4 000 hushåll i stockholmsförorten Rinkeby fick i helgen en dvd med två jesusfilmer i påskpresent från den lokala EFK-församlingen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 18 apr 2011

Ett tjugotal personer gick runt bland hyreshusen och la ner filmerna i brevlådan till samtliga lägenheter. De vackert inslagna paketen innehöll även en broschyr med församlingens program och kontaktuppgifter.
– Vi har sprungit i många trappor, säger Virginia Cortez, som arbetat med att förbereda utdelningen i två veckor.
– Vi har också bett mycket för att detta inte ska leda till konflikter utan öppna människors hjärtan för Jesus. En gång i tiden var jag själv en icketroende människa och mycket hård mot kristna, berättar hon.

Sammanlagt ska filmen komma drygt 5 000 hushåll till del. I de hus som man inte lyckats få tillträde till under lördagen, kommer församlingen antingen att dela ut filmerna senare eller skicka dem per post.
– Vi har ingen egen kyrkobyggnad utan är så synliga som vi gör oss, säger pastor Markus Sand.
– Men redan i dag var det en kille som hittat till vår gudstjänst för att han fått filmen, medan en man ringde och beklagade att grekiska inte var ett av de 24 språk som man kan välja till filmerna.
Inköpet av filmerna, som tillhandahålls av Agape Sverige, har bekostats av en församlingsfond samt med frivilliga bidrag.
– Det känns positivt att kunna erbjuda folket i Rinkeby den här filmen inför påsk, som är den centrala högtiden för oss kristna. Sedan är det roligt att så många i församlingen varit engagerade på ett eller annat sätt, och gett av både pengar och sin tid, säger Markus Sand.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

– Jag har mycket god kontakt med mina muslimska grannar och ett gott anseende bland dem, säger Virginia Cortez som i helgen delade ut Jesusfilmer. Foto: Markus Sand

Hyllningarna kom nämligen till slut, när sanningen segrade.

Samhällskrönika Fler och fler över hela världen, inklusive inuti Kina, lär nog komma att ställa frågor om vad det... tisdag 7/4 00:00

Systemet hänger ihop – men en dag ska det dömas

Ledare Skakningarna i coronapandemins spår fortsätter. Inte minst är det våra jobb och vår försörjning som... tisdag 7/4 00:00

Mediaprofil misstror Skolverket

Värdestrid. PJ Anders Linder, chefredaktör för samhällsmagasinet Axess, var en av dem som reagerade när... lördag 4/4 13:50

Kyrkan kan inte försvara den fria aborten

Ledare Grunden för den kristna inställningen i abortfrågan är den skapelsesyn och människosyn som... lördag 4/4 00:00