Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Rekordmånga unga på kristet idrottsläger i Åre

Hundspann, fjällöpning och stora gudstjänster med lovsång, predikan och förbön. Det var några av inslagen då 160 unga vuxna i valborgsmässohelgen möttes till Krik:s läger Basecamp i Åre.

Nyheter · Publicerad 12:30, 6 maj 2019

Rekordmånga unga vuxna mötte upp vid lägret som arrangerades av Krik, Kristen Idrottskontakt, för fjärde året i rad. De kunde delta i aktiviteter som hundspann, kajak, topptur, fjällöpning, klättring, ridning och vandring under fem soliga dagar i Jämtlandsfjällen.

Basecamp i Åre hölls på Hållandsgården och samlade 160 deltagare i åldrarna 20-39 år.

– Vi växer med 10-20 deltagare varje år. Många kommer tillbaka och det är alltfler utan kristen bakgrund som hittar till lägret, säger Anton Hjertberg, en av lägercheferna.

I raden av aktiviteter som erbjöds fanns även mer spektakulära sporter som snow kite, som är en sorts drakflygning på skidor, snowboard och zipline, en höghöjdsbana där man flyger fram i hög fart, ibland 60 meter upp i luften.

– Det känns spännande att få erbjuda det många vill testa på. Det har varit fantastiska dagar. Jag tror många fick med sig en boost vidare in i vardagen, säger Anton Hjertberg.

Inom aktiviteterna topptur, klättring, vandring, löpning, mountainbike och turåkning har Krik egna instruktörer och lägret ger även möjlighet till ledarträning.

– Vi upplever det viktigt att få ge en plattform att tjäna på som inte är den klassiska i kyrkosammanhang, att man kan få ge genom att dela med sig av sin kunskap på berget, säger Anton Hjertberg. 

Dagarna i Åre inleddes med en frivillig morgonandakt och avslutades med gudstjänst i Undersåker kyrka på kvällen, med lovsång, predikan och förbön.

Lägerchefen Anna Zahlin berättar att temat för gudstjänsterna var från Predikaren 3, om att allt har sin tid.

– När människor är runt 30 år är det många livsfrågor som poppar upp. Lägret är ett tillfälle att reflektera och fundera, vrida och vända på olika frågor. Många kanske har tyckt att de har haft alla svar men inte har det längre, säger hon.

– Det kan handla om att hitta en vuxen tro och att landa i vart man är på väg.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...