Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Rekordmånga anmälda till missionsdag för unga

Intresset för mission bland unga är stort. När missionskonferensen Engage går av stapeln på lördag är antalet deltagare rekordhögt – över 250 stycken.

– Jag tror det är en hunger, säger projektledaren Ellen Thornell.

Nyheter · Publicerad 11:00, 8 okt 2021

Fokuset för konferensen, som är öppen för alla åldrar men utformas för att särskilt passa ungdomar och unga vuxna, ligger som vanligt på onådda och bibellösa folk.

Medan anmälan krävs för att delta under hela dagen är kvällens möten, som hålls i Pingstkyrkan i Nässjö, öppna för alla, i mån av plats.

Ellen Thornell på organisationen Gå ut Mission är projektledare för Engage. Hon konstaterar att det inte bara är många anmälda, utan att de som ordnar konferensen dessutom har en ”särskild känsla” inför helgen, efter att ha tvingats till ett uppehåll förra året.

– Det känns ju som en seger. Vi är väldigt taggade, säger hon.

Ett speciellt tema för årets konferens är ”Vad får det kosta?”, där tanken är att presentera olika perspektiv på vad det innebär att lägga ner sitt liv för Jesus.

Det allmäna upplägget liknar tidigare år, där en missionsshow inleder på förmiddagen och följs av seminarier, mat och mingel. Dagen avslutas med ett öppet kvällsmöte och en öppen kvällskonsert.

– Lite nytt för i år är att man under hela dagen kommer kunna boka personliga coachsamtal. Vi har erfarana missionärer som sitter redo att tala med ungdomar, tillägger Thornell.

Liksom tidigare hålls det även en så kallad missionskonsultation under dagen, där ett 40-tal ledare från olika sammanhang ska få samtala om utmaningen att nå ut till de onådda.

– Jag tror det tjänar flera syften. Framför allt att man tillsammans får fastslå att det endast är en procent av våra missionsmedel som går till de onådda folken. Att man får en nöd, menar projektledaren.

Med tanke på att pandemin trots allt fortgår kommer matbespisningen i år, till skillnad från 2019, att ske i grupper, och i rymligare lokaler i Missionskyrkan i stället för i Tabernaklet.

– Vi är väldigt tacksamma att vi lyckades lägga oss efter restriktionslyftet men vi kommer att uppmana till handtvätt och att hålla avstånd, säger Ellen Thornell.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00