Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Reinhard Bonnke avliden – nu hyllas hans livsverk

I lördags lämnade predikanten Reinhard Bonnke jordelivet, 79 år gammal. Från kristna över hela världen strömmar kondoleanserna in till familjen. Bonnke har under sina 60 års tjänst lett miljontals människor till tro på Jesus.

Nyheter · Publicerad 12:16, 9 dec 2019

Reinhard Bonnke är mest känd för sina väckelsekampanjer runt om i Afrika, då flera miljoner människor kom till tro.

”Det är ingen överdrift att säga att hans arbete förvandlade kontinenten”, skriver Daniel Kolenda, som tagit över organisationen Christ for All Nations som Bonnke grundade.

Reinhard Bonnkes kampanjmöten samlade några av de största skarorna någonsin. November år 2000 deltog, enligt den egna organisationen, ungefär 1,6 miljoner människor vid ett jättemöte i Lagos, Nigeria.

På Bonnkes Facebooksida tackar familjen för stödet som gjorde det möjligt för honom att outtröttligt predika budskapet om Jesus.

Nyheten om att Bonnke avlidit har spridits över världen; bland annat har brittiska BBC och nyhetsbyrån AFP rapporterat om hans liv och tjänst. Mängder av kristna ledare uttrycker nu sin tacksamhet för hans tjänst och det arv han efterlämnar.

Reinhard Bonnke besökte också Sverige vid flera tillfällen och stod i kontakt med svenska kristna ledare.

I ett känslosamt Facebookinlägg berättar missionären Johannes Amritzer om vad Bonnke betytt för honom.

”Dina ord, din vishet och din verkliga, uppriktiga omsorg genom åren kommer aldrig någonsin att glömmas bort”, skriver han.

”Du adopterade mig in i din stora familj. Du rekommenderade och öppnade upp dörrar för mig. Du betalade kampanjer och firade mina segrar.”

”Afrika ska bli frälst … Vi ska fortsätta och försöka bära vidare ditt arv med värdighet”, skriver Amritzer.

Pingstledaren Daniel Alm skriver på Facebook att många pastorer och ledare känner stor respekt för Reinhard Bonnke och tackar Gud för hans tjänst.

”Han har vunnit miljoner människor för Jesus, han var en klassisk pingstförkunnare med betoning att Jesus frälser och döper i helig Ande. Gud gav honom förmågan och nåden att vara en av de stora skördarnas inhämtare. Bonnke höll sig till sin grunduppgift genom hela livet, att vara evangeliets tjänare.”

I samband med Reinhard Bonnkes besök vid världspingstkonferensen i Stockholm 2010 fick Världen idag en intervju med honom. Då poängterade han att han inte ser sig själv som särskilt utvald.

– Det finns inga superevangelister, det är bara nonsens, sade han.

– Vi som kristna behöver återupptäcka de förlorade. Våra förlorade grannar och samhällen, och övervinna vår rädsla att tala med dem om Jesus. Många, många är beredda att komma till tro, också i vår del av världen.

– Jag tror att när vi får en ny medvetenhet om de förlorade runt omkring oss och börjar agera kommer vi få se stark tillväxt i kyrkorna, också här i Europa, sade Reinhard Bonnke.

Du adopterade mig in i din stora familj. Du rekommenderade och öppnade upp dörrar för mig.

Putin: Ryssland har godkänt coronavaccin

Pandemi. Rysslands hälsodepartement har godkänt världens första vaccin mot coronaviruset efter mindre än två... tisdag 11/8 14:37