Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Regnskurar kunde inte stoppa allsången på Löttorp

Efter en lång tid med ett digert utbud av digitala samlingar inbjöd ELCA till utomhusmöte på Löttorp. Ett 80-tal besökare trotsade regnskurarna för att lyssna samt vara med i allsångerna.

– Folk var positiva, glada och med på noterna, säger Sarah Åström som tillsammans med sin make David är värdpar på ELCA Löttorp.

Nyheter · Publicerad 07:37, 13 jul 2021

Tältdukarna samt läktarna lyser med sin frånvaro även denna sommar. Men såväl markbänkarna som estraden var på plats när ELCA-stiftelsen, som sedan tidigt 70-tal presenterat Jesus för semesterfirare på norra Öland, drog igång årets kampanj. Det blev en kväll i omväxlande sol och regn.

– Jag hade väldigt höga förväntningar och de infriades verkligen. Det var roligt och kändes avslappnat, säger Sarah Åström.

Allsångsdelen av det en timme långa mötet inleddes med en sång som Sarah Åström berättade ibland kallats för ”Sveriges andra nationalsång, nämligen välkända ”Han är min sång och min glädje”. Efter det följde lika välkända ”Barnatro” samt ”Pärleporten.

– En fantastisk kör här, säger David Åström och syftar på publikens sångglädje.

Utöver allsången bjöd paret Åström, som är sångevangelister på heltid, även på låtar från sin senaste cd ”Livets stora gåva”.

Inte ens en och annan regnskur fick människor att lämna sina platser.

– Jag tänkte: Nu går de väl, men nej, säger Sarah Åström och skrattar.

I fjol tvingades ELCA Löttorp stänga av mötesområdet när 50 personer kommit på plats. Nu, med lättade restriktioner, tillåts man välkomna upp till 600 personer vid varje samling.

– Det här är bara början, det är inte högsäsong ännu. Vi tänker att det kommer att komma mer folk än så här, säger Sarah Åström.

Paret Åström medverkar under hela den tre veckor långa kampanjen som pågår till och med lördagen den 31 juli. Mikael Järlestrand, Stig Jirenius, Andreas Ardenfors, Emilia Lindberg, Alf B Svensson, Lotta Bornö och Dan Ådahl blir några av många medverkande gäster. Även Carina och Stephan Berg, som tidigare varit värdpar på Löttorp, gör comeback på ELCA över en helg.

– Redan första kvällen såg vi människors glädje i att samlas, lyssna och sjunga med. Förhoppningen är att man ska känna sig lättare när man går härifrån än när man kom hit, säger David Åström.

– Vi tror att många människor längtar efter gemenskap, säger Sarah Åström.

Paret Åström berättar att man, trots lättade restriktioner, fortsätter satsningen på digitala livesändningar via ELCA Löttorps Facebooksida. Under fjolårets kampanj lockade en del av samlingarna fler än 2 000 visningar på Facebook.

Timmarna innan kampanjens inledningsmöte genomfördes ett bönemaraton på norra Öland. Ett gäng promenerade den respektingivande maratondistansen, 42 195 meter, samtidigt som man bad till Gud för sommarens kampanj på Löttorp samt andra aktuella böneämnen.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00