Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Regeringen satsar 300 miljoner för att motverka ensamhet

Ofrivillig ensamhet är ett utbrett samhällsproblem, menar socialminister Jakob Forssmed (KD). På en pressträff presenterar regeringen en rad satsningar för att minska ensamheten och få svenskarna att röra sig mer.

Nyheter · Publicerad 19:00, 1 nov 2022

För att motverka ensamhet avsätter regeringen 300 miljoner kronor, varav 145 miljoner kronor under 2023. Under 2023 ska det avsättas 25 miljoner kronor för att få fler äldre i rörelse. Det ska även införas en nationell strategi för att motverka ofrivillig ensamhet.

– Ofrivillig ensamhet, brist på gemenskap och för lite rörelse är allvarliga folkhälsoproblem som medför negativa konsekvenser för människors hälsa och välmående. Nu kraftsamlar vi för en bättre hälsa och föreslår flera satsningar, säger Jakob Forssmed enligt ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00