Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

”Rätt tid för att sprida hopp”

Pingst i Västerbottens Mellanbygd är en av många församlingar som kommer att medverka i sommarens omfattande bibelutdelning.

– Det känns som om detta passar så rätt in i tiden, säger pastorn Niclas Strindell.

Nyheter · Publicerad 09:50, 12 apr 2022

I Pingstkyrkan i Robertsfors ser man fram emot att få dela ut en bok om hopp i en tid av pandemi och krigslarm som fått människor att fundera över vad som är grunden i livet.

– Det är en väldigt positiv anda i församlingen kring det här, säger pastorn Niclas Strindell som menar att kampanjen ligger helt rätt i tiden.

6 000 exemplar av Boken om hopp NT samt 780 Boken om hopp för barn kommer delas ut i bygden. Ambitionen är att de flesta biblar ska delas ut i brevlådorna på nationaldagen 6 juni.

– På pingstafton planerar vi att bjuda in några andra församlingar som också ska vara med, det blir lite av en regional upptakt.

Niclas Strindell menar att Guds församling kan behöva ändra på gamla tankesätt om att evangelisera. Bryta invanda tankemönster som ”det är trögt och motstånd att gå ut med Guds ord”. Han nämner bibelordet Romarbrevet 8:19: ” Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras.”

– Jag tror vi ska förvänta oss att människor där ute ivrigt väntar på att få höra Guds ord.

Han tror även att barnboken, innehållande bibelberättelser i serietidningsformat, kommer att inbjuda unga till läsning.

– Jag tänker även att den som ännu inte lärt sig svenska kan få glädje av den. Det ber vi för, att många invandrare ska få tag på den.

Flera församlingar i Örnsköldsvik kommer, tillsammans med bibeln, skicka med en inbjudan till en gemensam webbsajt med information om lokala Alphakurser. Dessutom kommer man att bjuda in till en bibelkurs via internet.

– Många församlingar är engagerade, både i finansiering och kommande utdelning. Vi tror det är viktigt att sprida Guds ord. Jag är förväntansfull, vi tror att detta kommer att göra avtryck, säger Mikael Artursson, missionsledare för EFS Mittnorrland, till Världen idag.

Jag tror vi ska förvänta oss att människor där ute ivrigt väntar på att få höra Guds ord.

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Myndigheten varnar: Kriminella gäng startar vårdcentraler

Brott. Den gängrelaterade brottsligheten hittar hela tiden nya områden som man intar. Nu har den grova... onsdag 4/10 07:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00