Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

”Rätt tid för att sprida hopp”

Pingst i Västerbottens Mellanbygd är en av många församlingar som kommer att medverka i sommarens omfattande bibelutdelning.

– Det känns som om detta passar så rätt in i tiden, säger pastorn Niclas Strindell.

Nyheter · Publicerad 09:50, 12 apr 2022

I Pingstkyrkan i Robertsfors ser man fram emot att få dela ut en bok om hopp i en tid av pandemi och krigslarm som fått människor att fundera över vad som är grunden i livet.

– Det är en väldigt positiv anda i församlingen kring det här, säger pastorn Niclas Strindell som menar att kampanjen ligger helt rätt i tiden.

6 000 exemplar av Boken om hopp NT samt 780 Boken om hopp för barn kommer delas ut i bygden. Ambitionen är att de flesta biblar ska delas ut i brevlådorna på nationaldagen 6 juni.

– På pingstafton planerar vi att bjuda in några andra församlingar som också ska vara med, det blir lite av en regional upptakt.

Niclas Strindell menar att Guds församling kan behöva ändra på gamla tankesätt om att evangelisera. Bryta invanda tankemönster som ”det är trögt och motstånd att gå ut med Guds ord”. Han nämner bibelordet Romarbrevet 8:19: ” Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras.”

– Jag tror vi ska förvänta oss att människor där ute ivrigt väntar på att få höra Guds ord.

Han tror även att barnboken, innehållande bibelberättelser i serietidningsformat, kommer att inbjuda unga till läsning.

– Jag tänker även att den som ännu inte lärt sig svenska kan få glädje av den. Det ber vi för, att många invandrare ska få tag på den.

Flera församlingar i Örnsköldsvik kommer, tillsammans med bibeln, skicka med en inbjudan till en gemensam webbsajt med information om lokala Alphakurser. Dessutom kommer man att bjuda in till en bibelkurs via internet.

– Många församlingar är engagerade, både i finansiering och kommande utdelning. Vi tror det är viktigt att sprida Guds ord. Jag är förväntansfull, vi tror att detta kommer att göra avtryck, säger Mikael Artursson, missionsledare för EFS Mittnorrland, till Världen idag.

Jag tror vi ska förvänta oss att människor där ute ivrigt väntar på att få höra Guds ord.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00