Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Rapstjärnan Eminem hyllade Jesus och Bibeln

Rapartisten Eminem har under åren omgivits av mörka och destruktiva rubriker. Nyligen väckte stjärnartisten uppmärksamhet genom att förmedla budskapet om tro på Jesus.

Nyheter · Publicerad 20:00, 4 sep 2022

Världsberömde rapartisten Eminems låttexter har under åren innehållit mycket av kamp, destruktivitet och mörker. Men nyligen gavs en ny låt ut där Grammyvinnaren prisar Jesus och hyllar Bibeln som Guds ord.

Låten ”I put all my trust in you” innehåller bland annat följande textrader (fri övers): ”I dag är dagen då jag sätter all min tillit och min tro till dig, Far.”

”Jag är beväpnad med Jesus, mitt vapen är bön”, ”varje dag jag tackar Gud”, samt ”jag prisar Jesus, det kommer jag alltid att göra” är andra exempel på budskap som Eminem rappar i låten.

Den 49-årige Eminems rappande om Jesus, Bibeln och bön har väckt en del uppmärksamhet. Rapstjärnan har dock även tidigare under sin karriär gett uttryck för bejakande av kristen tro.

Redan 1996 uttryckte han i en sångtext att han mitt i en kaosartad tillvaro funnit Gud. Eminem har även synts bära halssmycke med det kristna korset.

År 2009 berättade världsartisten i en intervju med en amerikansk musiktidning att tron på Gud betytt mycket under hans resa mot nykterhet och drogfrihet, uppger norska Dagen.

Eminem

Namn: Marshall Bruce Mathers III.

Artistnamn: Eminem.

Född: 17 oktober 1972 i St Joseph, Missouri.

Aktiv: Sedan 1988.

Genre: Hiphop.

Popularitet: 110 miljoner sålda skivor åren 1995–2010.

Källa: Wikipedia

Ny namninsamling för att ge grundlagsskydd till ofödda barn

Abort. Den nedstängda namninsamlingen för att grundlagsskydda ofödda barn har startats upp igen, men på en... torsdag 30/3 18:00

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00