Lova Herren, alla hednafolk, prisa honom, alla folk! Ty hans nåd är väldig över oss, och Herrens sanning varar i evighet. Halleluja!
Psaltaren 117:1–2

Världen idag

Foto: Elaine Thompson/AP/TT

Rapstjärnan Eminem hyllade Jesus och Bibeln

Rapartisten Eminem har under åren omgivits av mörka och destruktiva rubriker. Nyligen väckte stjärnartisten uppmärksamhet genom att förmedla budskapet om tro på Jesus.

Nyheter · Publicerad 20:00, 4 sep 2022

Världsberömde rapartisten Eminems låttexter har under åren innehållit mycket av kamp, destruktivitet och mörker. Men nyligen gavs en ny låt ut där Grammyvinnaren prisar Jesus och hyllar Bibeln som Guds ord.

Låten ”I put all my trust in you” innehåller bland annat följande textrader (fri övers): ”I dag är dagen då jag sätter all min tillit och min tro till dig, Far.”

”Jag är beväpnad med Jesus, mitt vapen är bön”, ”varje dag jag tackar Gud”, samt ”jag prisar Jesus, det kommer jag alltid att göra” är andra exempel på budskap som Eminem rappar i låten.

Den 49-årige Eminems rappande om Jesus, Bibeln och bön har väckt en del uppmärksamhet. Rapstjärnan har dock även tidigare under sin karriär gett uttryck för bejakande av kristen tro.

Redan 1996 uttryckte han i en sångtext att han mitt i en kaosartad tillvaro funnit Gud. Eminem har även synts bära halssmycke med det kristna korset.

År 2009 berättade världsartisten i en intervju med en amerikansk musiktidning att tron på Gud betytt mycket under hans resa mot nykterhet och drogfrihet, uppger norska Dagen.

Eminem

Namn: Marshall Bruce Mathers III.

Artistnamn: Eminem.

Född: 17 oktober 1972 i St Joseph, Missouri.

Aktiv: Sedan 1988.

Genre: Hiphop.

Popularitet: 110 miljoner sålda skivor åren 1995–2010.

Källa: Wikipedia

Allt färre utvägar för trängd Putin när även vänner börjar svika

Ledare Insatserna har den senaste veckan höjts i Ukrainakriget. Ryssland mobiliserar för en ökad... fredag 7/10 00:10

Politiska regimskiftet kan bli ett öppnat fönster från Herren

Gästledare Sverige har haft ett socialdemokratiskt regeringsinnehav i ungefär hundra år, med några kortare... torsdag 6/10 00:10

Förr i tiden var Sverige kallt och dragigt

Vi står inför en vinter med skyhöga elpriser. Är det kanske läge att snegla bakåt i historien för... fredag 7/10 04:00

SD-topp vill avskaffa diskrimineringslagen – ”exkluderar grupper”

Sverigedemokraterna. Diskrimineringslagen borde utredas och möjligen avskaffas. Det hävdar SD-toppen Richard Jomshof som... torsdag 6/10 21:00

Nepal behöver fler ledare för skörden

Missionsglimten Doften av kaffe och mat och en känsla av förväntan ligger i luften när jag stiger in i festlokalen... fredag 7/10 00:00

Ett enat rop stiger i Sverige

Bönekrönika Jag längtar efter väckelse. Jag längtar efter att på plats efter plats få höra vittnesbörden om hur... torsdag 6/10 00:00

Värdekonservativt Lettland ratade ryskvänligt parti

Nyhetskommentar Det innebär en jätteskräll att det som i flera val varit Lettlands största parti – det ryskvänliga...
Följ Världen idag i sociala medier