Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

En medborgarjournalist som rapporterade från Wuhan under virusutbrottet anklagas för att ha ”startat bråk och framkalla problem”. Foto: Sam McNeil/AP/TT

Rapporterade från Wuhan – ställs inför rätta

En medborgarjournalist som greps efter att ha rapporterat från kinesiska Wuhan, staden där de första fallen av covid-19 upptäcktes, kommer att ställas inför rätta senare i december. Enligt hennes advokat kommer förhör att inledas den 28 december.

Nyheter · Publicerad 18:00, 19 dec 2020

Zhang Zhan, tidigare advokat, reste till Wuhan i februari och direktsände sina upplevelser därifrån i sociala medier. Hon skrev också kritiska texter om regeringens hantering av viruset, exempelvis om den 76 dagar långa, strikta nedstängningen av Wuhan som hon kallade ”en stor kränkning av mänskliga rättigheter”.

Enligt Zhangs advokat greps hon i maj och anklagas för att ha ”startat bråk och framkallat problem” – en anklagelse som i Kina ofta används för att tysta oliktänkande med ett maxstraff på fem års fängelse.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10