Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Rapporter: Många frälsta på platsen där Floyd dödades

Den 25 maj dog den svarte amerikanen George Floyd, efter ett brutalt polisingripande på en gata i Minneapolis. Nu kommer rapporter om frälsningsbeslut, dop och helanden i samma gathörn. Detta sedan Youth With a Mission (Ungdom med uppgift) och flera andra kristna organisationer hållit dagliga gudstjänster vid minnesplatsen.

Nyheter · Publicerad 17:01, 15 jun 2020

”Tårar fälls och liv förvandlas i det gathörn där George Floyd dog.” Det skriver Fox news om de dagliga utomhusgudstjänster som samlat hundratals till bön och lovsång vid den mörkhyade amerikanens minnesplats.

Det är de kristna organisationerna Youth With a Mission (YWAM), Circuit Riders och Worldwide Outreach for Christ som evangeliserat på platsen efter de både fredliga demonstrationerna och våldsamma upploppen som utbröt efter händelsen.

– Vi går från smärta och hat till helande och hopp, säger YWAM-ledaren Christophe Ulysse till nyhetskanalen.

Han berättar om en man som var nära att dö av en överdos, men som nästa dag fick en mening med sitt liv under gudstjänsten.

CBN News beskriver hur gatorna ”där George Floyd blev dödad har blivit platsen för ett utgjutande av Guds kärlek och frälsning”.

”Även om hjärtan fortfarande är skakade över orättvisan mot George Floyd, så rycker evangeliet om Jesus Kristus fram och många finner tröst och frälsning hos en himmelsk fader som kommer med hopp och helande”, fortsätter den kristna nyhetsförmedlaren och berättar om videoklipp och foton av dop och frälsningsböner.

Circuit Riders-predikanten Joel Bomberger skriver i ett inlägg att teamet har predikat för tusentals och fått se hundratals gensvara på evangeliet om Jesus.

”Dussintals och åter dussintals människor blev helade, fyllda med hopp, förvandlade och födda på nytt genom kraften i Jesus den här helgen i Minneapolis”, fortsätter han.

YWAM-ledaren Christophe Ulysse kallar det som sker för ett ”historiskt ögonblick”.

– Smärtan spred sig till nationen och nu till hela världen, men vi tror att helande nu går ut från den här gatukorsningen till nationerna och världen, säger han till Fox News.

Vi går från smärta och hat till helande och hopp.

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40