Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Sexuella akter med inslag av avföring, piskor, upphängningar och fastkedjningar ges det info om på RFSL:s sajt SLM Sexperterna. Det finns också en genomgång av olika sorters narkotika och hur dessa påverkar sexuellt umgänge. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Råd om ”våldtäktslek”, strypning och droger på RFSL-sajt

På sajten SLM Sexperterna som drivs av RFSL Stockholm ges råd om hur ”rape play” (våldtäktslek) ska bli så realistisk som möjligt. Det finns även tips på akter som kan genomföras tills ”man knappt kan andas”.

(I denna artikel redovisar vi fler detaljer som kan vara obehagliga att ta del av.)

Nyheter · Publicerad 09:20, 2 sep 2021

Sajten tar upp en lång rad extrema sexualakter, varav många inte passar sig för detaljerad beskrivning. Här nämns bland annat ”puppy play”, när någon klär ut sig till och agerar som en hundvalp. Det finns enligt sajten ”handlers som tar rollen av att vara deras tränare eller ägare”.

Här föreslås akter som ska genomföras ”till den grad att man knappt kan andas, ögonen tåras och kräkreflexerna kickar in”.

Sajten tipsar också i detalj på många olika sätt att förnedra den som man är intim med, något som involverar alltifrån spottloskor och slag till avföring.

Under fliken ”smisk” nämns ”ridspön, spatlar med eller utan nitar, råttsvansar, oxpiskor”.

”Är den som får pisk upphängd och fastkedjad i väggen så kan kroppen börja hänga lite av utmattning, särskilt om man har hållit på ett tag”, informerar man. 

En annan av flikarna på webbplatsen har rubriken ”andningskontroll”.

”För att uppnå effekt kan man antingen strypa luften ner i lungorna eller blodet till hjärnan. Ingen av metoderna är säker men att strypa luften ner till lungorna kan du göra under längre tid. Stryper du till blodet till hjärnan kan man bli medvetslös inom 30 sekunder eller kortare men det är så klart individuellt”, skriver man.

Det beskrivs också hur man ska få ”strypsex” att pågå så länge som möjligt.

”Det går att leka längre om den som blir strypt då och då få kippa efter andan och faktiskt får möjlighet att andas normalt eller bara lätt begränsat en stund.”

Sexrådgivarna uppger att de ”arbetar för en förbättrad sexualhälsa på nätet, på barer och i parker” och länkar på sidan till ”SLM Stockholm” (förkortning för Scandinavian Leather Men), som beskrivs som en förening och klubb i Stockholm för män över 18 år som gillar läder och fetischer.

När det gäller så kallad våldtäktslek tar sajten upp att man kan använda ett kodord för att akten ska avslutas ”eftersom själva grejen är att den som blir ’våldtagen’ inte ska vilja det, kanske slingra sig, slå tillbaka och tigga om att personen ska sluta”.

”… det finns en massa häftiga platser där man kan leka ostört, i övergivna hus eller ljudisolerade skyddsrum”, skriver sajten som också tar upp ”långtidsbondage”:

”Hur kan du binda någon på så sätt att den kan ligga/hänga/stå så i flera timmar?”

Rep, handklovar och att ”tillfälligt beröva någon synen, hörseln eller förmågan att tala” beskrivs som ”ett sätt att utöva disciplin”.

”Rätt använt kan man sätta fast någon i en dörröppning i flera timmar.”

Sajten tar dessutom upp ”el-sex” och tipsar om att det kan användas ”bestraffande” och att man bör börja med låg strömstyrka för att sedan öka långsamt.

Det finns också en genomgång av olika sorters narkotika och hur dessa påverkar sexuellt umgänge.

”Samtliga droger nedan är illegala droger men vi har försökt att beskriva dem så neutralt och faktabaserat som möjligt”, skriver man.

Enligt sajten kan alkohol och andra droger ge en psykologisk effekt ”där spärrar och hämningar släpper”.

”Om du använder metaamfetamin, kom ihåg att äta och dricka, låt kroppen vila ordentligt.”

Den som vill ha kontakt med personer kopplade till RFSL Stockholm informeras att man välkomnar alla ”oavsett om du vill sluta, göra det mindre, göra det säkrare eller ta en paus”.

”Vår socionom har inga moraliska värderingar”, står det på webbplatsen.

Världen idag har via mejl varit i kontakt med RFSL Stockholm som menar att man inte tipsar eller uppmuntrar de olika praktikerna ”utan beskriver aktiviteter som folk redan ägnar sig åt”.

”Däremot tipsar vi de personer som väljer att utöva bdsm om hur de kan göra för att minska riskerna som kan vara förknippade med aktiviteterna”, skriver Emil Briones Ahlén på RFSL Stockholm.

Han menar att så länge det finns samtycke så ser de inte ”bdsm-lekar” som ett problem utan något som kan vara ”sexuellt berikande – och det är det vi uttrycker”. (bdsm är ett samlingsbegrepp för att använda smärta och begränsning i sexuellt syfte; red anm.)

Briones Ahlén menar vidare att för att tipsa om riskminimering behöver de vara på mottagarens sida.

”Att skapa en allians med läsaren är en förutsättning för att kunna bearbeta just de handlingar där det finns risker i en positiv riktning. Detta gäller oavsett om risken är överföring av könssjukdomar, fysisk säkerhet eller eventuellt problematiskt bruk av droger”. 

Han tycker att texten om våldtäktslek genomsyras av vikten av förtroende och samtycke.

”Ett samspel där alla involverade är med på upplägget och det som händer, samt kan avbryta när som helst, där stopp-tecken ges som en strategi för att göra det på ett tryggt sätt. Styckena som handlar om ljudisolering är avsedda för att inte involvera utomstående i den sexuella leken utan deras samtycke.”

När det gäller ”andningskontroll” påpekar han att de i inledningen förmedlar att det är en riskabel praktik.

”Resten av artikeln är helt inriktad på riskminimering.”  

Världen idag frågar RFSL Stockholm om det inte finns en risk att utsatta individer eller personer som lever med självskadebeteende kan råka illa ut av informationen på sajten. 

– Gällande självskadebeteende är det inte något vi nämner då vi i princip i varje artikel tar upp vikten av samtycke och kommunikation inom bdsm. Det tar vi till oss och kommer lägga till text om.

– Vi lyfter däremot maktaspekten inom bdsm och riskerna för övergrepp och ställer oss där tydligt på den utsattes sida och ger hänvisningar och handlingsalternativ om man blivit utsatt för ett övergrepp, skriver Emili Briones Ahlin och hänvisar till ett särskilt avsnitt på webbplatsen med information om övergrepp inom bdsm.

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10