Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Publikrekord när GF Vinter återvände efter pandemin

När den återkommande musikfestivalen GF Vinter hölls i lördags, efter två års pandemirelaterat uppehåll, blev det publikrekord med 650 betalande i Missionskyrkan i Bankeryd.

– I de lokalerna var det maxat, så det var fantastiskt, säger festivalgeneralen Andreas Joakimson.

Nyheter · Publicerad 20:00, 3 mar 2023

Enligt Joakimson, som är ungdomskonsulent på Svenska alliansmissionens ungdom, SAU, var det sjunde gången som de arrangerade Gullbrannafestivalens vinterversion i Bankeryd utanför Jönköping. Detta efter att det alltså blivit inställt både 2021 och 2022 på grund av coronapandemin.

På våren förra året arrangerade de visserligen ett liknande evenemang i Allianskyrkan i Jönköping, som de kallade för GF Vår, men som bara bestod av konserter, till skillnad från GF Vinters bredare program med både konserter, gudstjänst och seminarium.

Utöver att han gläds åt den rekordstora uppslutningen på årets GF Vinter, beskriver Joakimson också en fin respons på konserterna, där framför allt nya unga artister framträdde. 

– Alla är där för att stötta de som lirar och det blir en väldigt härlig stämning. Sedan fascineras man också över att ungdomar gillar gospelmusiken. Det var en gospelkör som fick väldigt god respons, beskriver han.

En annan programpunkt som Joakimson lyfter fram som uppskattad, var ett miniseminarium med Alliansmissionens Rumänienmissionär Andreas Samuelsson. Han arbetar med skolverksamhet och socialt företagande bland romer, arbetet har SAU även tidigare uppmärksammat och gjort insamlingar till under flera av sina evenemang. 

–Det var ett populärt möte med honom, vissa är nyfikna och vill veta mer, konstaterar ungdomskonsulenten. 

Han upplever också att det finns en härlig stämning och attityd hos de unga just nu, som han fascineras av. 

– Det jag tycker man ser när man kommer ur pandemin är att det finns en glädje bland ungdomarna, tacksamhet, hoppfullhet, säger Andreas Joakimson.

Sverige ska införa fängelser för ungdomar

Brott. Regeringen går vidare med att inrätta ungdomsfängelser. Kriminalvården får nu i uppdrag att påbörja... fredag 29/9 19:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Kyrkor i Fruängen och Storvreta öppnar upp efter våldsvågen

Krisstöd. Efter att en person skjutits till döds utomhus vid Mälarhöjdens IP ordnas nu krisstöd på flera sätt... fredag 29/9 15:00

Möta lejonen – bättre alternativ än att sluta be

”Det är gripande, uppmuntrande och förkrossande att läsa om hur heliga gudsmän och gudskvinnor förr... fredag 29/9 14:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00