Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Psykisk ohälsa i fokus på nordisk konferens

Den psykiska ohälsan bland unga kommer att vara i fokus under den nordiska ledar- och bönekonferensen King of Kings som sänds från Örnsköldsvik under Kristi himmelsfärdshelgen.

Kristenheten behöver åter ta ett större socialt ansvar, menar pastorn Thomas Nordberg som tillsammans med sin fru Maria och Sebastian Stakset tagit initiativ till konferensen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 12 maj 2021

För fjärde året i rad arrangerar Svedjeholmskyrkan och Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism den nordiska ledar- och bönekonferensen King of Kings i Örnsköldsvik.

Huvudtalare är Andreas Nielsen, Hans Weichbrodt, Sebastian Stakset och Camilla Olsson.

Dessutom medverkar ett tiotal ledare från Sverige, Island, Norge och Finland i filmklipp under konferensen.

– När vi har förberett konferensen i bön har olika namn kommit upp och alla vi har frågat har sagt att de absolut vill vara med, säger Thomas Nordberg, pastor i Svedjeholmskyrkan, till Världen idag.

Det var han och hans fru Maria som tog initiativ till konferensen, efter ett tilltal om att samla ledare från de nordiska länderna. Många ledare har därigenom hittat ny vänskap, gemenskap och enhet.

Ett tilltal som kommit inför årets King of Kings-konferens är att de böner som beds kommer att genljuda i maktens korridorer. Som böneämne nämner Thomas Nordberg särskilt situationen för unga med psykisk ohälsa, något som Sebastian Stakset har engagerat sig mycket i.

Nordberg berättar att cirka 50 procent av dem som är intagna på ungdomshemmen inom Statens institutionsstyrelse, så kallade Sis-hem, aldrig når en ålder av 25 år.

– Vi ber om en förändring och inte minst under de senaste veckorna har vi sett att frågan har lyfts upp i medier. Sebastian brukar prata om att vi måste återta vårt sociala ansvar, som varit mer tydligt och kraftfullt tidigare i kristenheten.

Under förra årets konferens sade Nordberg att Gud talat om 2020 som ett speciellt år, då skörden skulle komma i ett större mått än vi sett tidigare.

– Evangeliet har gått ut mer än någonsin tidigare, via sändningar online. Vi väntar alla på dagen då vi kan samlas igen och fånga upp skörden som jag tror finns därute, säger han.

Konferensen sänds under Kristi himmelsfärdshelgen, den 13–16 maj, på Kanal 10, Vision Sverige och TBN Nordic samt via hemsidan kingofkingsconference.com.

Vi väntar alla på dagen då vi kan samlas igen och fånga upp skörden som jag tror finns därute.

Krisen kan vitalisera demokratin och öppna nya regeringsalternativ

Ledare Måndagens omröstning i kammaren ställer Sverige inför en ny politisk kris. Det är långt ifrån en... tisdag 22/6 00:10

Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig?

Gästkrönika Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig? Trots att det inte är något du strävar efter... tisdag 22/6 00:00

Stefan Löfven sonderar för ny regering

Misstroendeomröstningen. Statsminister Stefan Löfven (S) väntar med besked om det ska bli extraval eller inte. Han ska först... måndag 21/6 14:51

Världen idag gratulerar: Alf Lax, 70 år

Musikevangelist. I 40 av sina snart 70 år har Alf Lax levt med Jesus vid sin sida. Men de första 30 åren i hans liv...

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier