USA

Propalestinska upprors­makare störde jul­tradition i New York

Rockefeller Christmas Tree Lighting Event, tändandet av det stora julträdet i amerikanska storstaden New York, är en årlig tradition som besöks av tusentals personer.

Tusentals människor besöker årligen New York för att se stadens stora julgran tändas. Detta år stördes dock julfriden av propalestinska aktivister som skanderade hat mot Israel och det judiska folket samt bråkade med polis. En av aktivisterna hade ett plakat med ett hakkors. 

Publicerad Uppdaterad

Rockefeller Christmas Tree Lighting Event i centrala New York är namnet på en jultradition med närmare 90 år på nacken. Detta år stördes tändandet av den cirka 24 meter höga kungsgranen av hundratals propalestinska demonstranter som drabbade samman med polis. Aktivisterna skanderade bland annat den ökända ramsan ”from the river to the sea, Palestine will be free” (från floden till havet, Palestina ska bli fritt), rapporterar CBN News. Det är en proklamation som nyligen förbjöds i Tyskland och som av många bedöms vara antisemitisk, eftersom den gör gällande att Israel inte har någon rätt att existera. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS