Washington

Propalestinier försökte forcera stängsel vid Vita huset

Propalestinska demonstranter försökte forcera ett provisoriskt stängsel som Secret Service satt upp utanför Vita husets område.

En propalestinsk demonstration i Washington nyligen präglades av hätsk stämning. Demonstranterna försökte forcera ett stängsel utanför Vita huset samtidigt som de skanderade slagord mot Joe Biden.

Publicerad

Tusentals propalestinska demonstranter tågade i lördags genom den amerikanska huvudstaden Washingtons gator. I flera videoklipp som publicerats på X syns hur några aggressiva propalestinska demonstranter handgripligen försöker forcera ett tillfälligt stängsel som satts upp strax utanför Vita husets område. Propalestinierna skrek även ut arga slagord mot USA:s president Joe Biden, som vid flera tillfällen uttalat sitt stöd för Israels rätt att försvara sig mot Hamas terror.

Stängslet som de propalestinska demonstranterna gav sig på var ett tillfälligt stängsel som Secret Service satt upp som en extra säkerhetsåtgärd, med tanke på den aktuella demonstrationen.

Järnstaketet, som omger Vita husets område, skadades inte i samband med demonstrationen. Innanför det tillfälliga stängslet syntes poliser från Secret Service, men enligt brottsbekämpande myndigheter i Washington gjordes inga gripanden i samband med händelsen, uppger Washington Times.

En del av Vita husets personal evakuerades från området i samband med att demonstranternas aggressivitet tilltog. Secret Service betonar att detta var en säkerhetsåtgärd, skriver New York Post.

En skara av de propalestinska demonstranterna var så aggressiva att Secret Service evakuerade en del av Vita husets personal.
Powered by Labrador CMS