Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Motivationstalaren Nick Vujicic, som föddes utan ben och armar, har attackerats sedan han tagit ställning för ofödda barns rätt till liv. Foto: Na Son Nguyen/AP/TT

Prolife-predikant ratades av sin bank – startar därför ny

Vi vill inte ha med dig att göra – det beskedet fick kristne evangelisten Nick Vujicic av sin bank efter att han hade talat om ”dödandet av ofödda barn” i en tidningsintervju. Nu startar Vujicic Pro Life Bank, en bank som särskilt välkomnar abortkritiker.

Nyheter · Publicerad 19:04, 14 jul 2021

38-årige Nick Vujicic föddes utan armar och ben. Trots det, eller kanske tack vare, har han kunnat bli evangelist och en efterfrågad motivationstalare. I en intervju med The Epoch Times nyligen tog Vujicic ställning mot abort och talade om ”dödandet av ofödda barn”. Kort efter Nick Vujicics uttalande blev han utsatt för olika angrepp.

– Vårt hus attackerades med en granat, en påhittad tidningsartikel om mig publicerades, jag hotades med en stämningsansökan, en drönare spionerade och en bank sparkade ut mig, säger Nick Vujicic till CBN News.

– Jag sparkades ut från banken utan förvarning. De frös tillgångarna på mina kort och sa i ett brev att de hade sett över hur jag var som kund i banken. De sa att de inte ville ha med mig att göra, berättar Vujicic.

Nick Vujicic, som bor i Dallas i USA och har jobbat många år inom bankvärlden, startar nu en ny bank som stöttar ja till livet-engagemang. Idén fick han när han hörde att många banker donerar pengar till organisationer som är för abort.

När Vujicic fick idén kontaktade han sin goda vän Betsy Gray, som också har lång erfarenhet från bankvärlden.

– Du behöver be mer över din idé, sa Gray.

– Vi vill säga till alla, du kommer att få en annan möjlighet. Pro Life Bank kommer inte investera i organisationer som är för abort. Däremot kommer vi att satsa hälften av vår vinst i icke vinstdrivande kristna och judiska organisationer som har projekt som bibliskt är i linje med Guds vilja, säger Nick Vujicic.

Med Pro Life Bank hoppas Vujicic sända positiva signaler om att värna livets helighet i alla dess stadier.

– Vi älskar alla. Men vi tror också att det borde finnas skydd även för den ofödde, som finns till i samma ögonblick som befruktningen, säger Vujicic till CBN News.

Vi älskar alla. Men vi tror också att det borde finnas skydd även för den ofödde, som finns till i samma ögonblick som befruktningen.

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00

Senaste nytt

    Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

    Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier