Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

Profetia till landets herdar: ”Ni står vid ett vägval”

”Om ni inte böjer er, ni herdar, som inte lyssnar till mig, så kommer jag att ta herdestaven ifrån er i förödmjukelse.” Så löd delar av det skarpa profetiska budskap som bars fram i församlingen Livets ord i Uppsala på söndagen, och som redan har fått stor uppmärksamhet.

Nyheter · Publicerad 10:00, 15 dec 2022

Det var en av församlingarnas medlemmar, Leif Boström, som delade det budskap han upplevde sig ha fått från Gud och som riktade sig särskilt till ”landets herdar” – något som vanligen syftar till pastorer och församlingsledare.

– Ni står vid ett vägval. Det finns en väg där ni kan gå med mig, framåt i en tid av seger, av genombrott, av glädje, framförde Leif Boström.

– Men ni måste först gå genom en port i Anden. Den porten har ett namn, den heter ödmjukhet, fortsatte han.

Det framhålls sedan i det profetiska tilltalet att det inte handlar om yttre ödmjukhet, utan om hjärtats ödmjukhet.

– Sann ödmjukhet är lydnad för mig, den helige Guden och mina ord. Ja, se, jag ska sända mina tjänare, profeterna. Jag ska resa upp dem på plats efter plats. De böjer sig inte för denna världens furs­te, som många av er herdar, säger Herren, har så lätt att lyssna till.

Budskapet fortsatte med att profeterna lyssnar till Herren och fruktar ingenting utom honom.

– De kommer att tala mina ord. Ja, de kommer inte att bli väl mottagna överallt. Nej, säger Herren, de kommer att bli anklagade för att splittra församlingar. De kommer bli anklagade för att störa friden, som inte är någon äkta frid.

De kommer till och med bli hatade av vissa, fortsatte Leif Boström.

– För de kommer att avslöja mörkret. Men, säger Herren, min Ande ska vila över dem och jag ska beskydda dem.

Budskapet riktade sig därefter åter till landets herdar:

– Jag ger er ett val att böja er inför mig. Jag älskar er och vill att mitt folk ska ledas framåt. Men om ni inte böjer er, säger Herren, så kommer platser att stå öde. Ja, inte bara öde, utan bli platser för onda andars inflytande.

Människor ska då gå förbi dessa platser, enligt det profetiska budskapet, och fråga sig hur det kunde hända.

– Jo, säger Herren, för att man inte böjde sig inför mig. Ja, säger Herren, om ni inte böjer er, ni herdar, som inte lyssnar till mig, så kommer jag ta herdestaven ifrån er i förödmjukelse.

I stället ska herdestaven sättas hos dem som ödmjukar sig inför Herren, framförde Leif Boström.

– Så lyssna till mina ord, för de kommer att gå i uppfyllelse, säger Herren.

Tilltalet i sin helhet

Ja, säger Herren, jag har ett ord till mitt folk i det här landet. Inte minst, säger Herren, till mina herdar: Ni står vid ett vägval. Det finns en väg där ni kan gå med mig, framåt in i en tid av seger, av genombrott, av glädje, men ni måste gå genom en port först iAnden. Den porten har ett namn, den heter ödmjukhet.

Ni säger: ”Har vi inte ödmjukat oss, har vi inte böjt våra knän”, säger Herren. Jo, visst har ni det. Jag talar inte om yttre ödmjukhet, jag talar om hjärtats ödmjukhet. Sann ödmjukhet är lydnad för mig, den helige Guden och mina ord.

Jag ska sända mina tjänare, profeterna. Jag ska resa upp dem på plats efter plats. De böjer sig inte, säger Herren, för denna världens furste, som många av er herdar, säger Herren, har så lätt att lyssna till. Mina profeter lyssnar till mig. De fruktar ingenting utom mig. De kommer att tala mina ord.

De kommer inte att bli väl mottagna överallt. Nej, säger Herren, de kommer bli anklagade för att splittra församlingar. De kommer att bli anklagade för att störa friden, som inte är någon äkta frid. Ja, säger Herren, de kommer till och med bli hatade av vissa för att de kommer att avslöja mörkret. Men, säger Herren, min Ande ska vila över dem och jag ska beskydda dem.

Så nu talar jag till er, inte minst ni herdar, säger Herren: Jag ger er ett val att böja er, för jag älskar er och jag vill att mitt folk ska ledas framåt. Men om ni inte böjer er, säger Herren, så kommer platser att stå öde. Ja, inte bara öde, utan bli platser för onda andars inflytande. Människor kommer att gå förbi dessa platser och säga: ”Hur kunde det här hända? Hur var det möjligt?” Jo, säger Herren, för att man inte böjde sig inför mig.

Om ni inte böjer er, ni herdar som inte böjer er, inte lyssnar till mig, så kommer jag att ta herdestaven ifrån er i förödmjukelse. Jag kommer att sätta herdestaven hos dem som ödmjukar sig och är värdiga att föra mitt folk framåt, säger Herren.

Så lyssna till mina ord, för de kommer att gå i uppfyllelse, säger Herren.

Kristna friskolerådet: Skolrapport gav felaktig bild

Utbildning. Skolinspektionen gav i sin årsrapport uttryck för brister på konfessionella friskolor. ”Synnerligen... torsdag 23/3 18:00

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00