Detta är slutsatsen, när allt blivit hört: Frukta Gud och håll hans bud, det gäller alla människor.
Predikaren 12:13

Världen idag

Profet utmanar Biden: ”Du har svikit Gud och ditt löfte”

Den messianske juden Jonathan Cahn hävdar, i vad han menar vara ett profetiskt budskap till Joe Biden, att USA:s president sviker sina löften inför Gud.

– Hur kan du lägga din vänstra hand på Bibeln, Guds ord, och samtidigt med din högra hand underteckna lagar som står i strid med Guds ord? säger Cahn i en video på Youtube.

Nyheter · Publicerad 13:00, 3 jan 2023

Jonathan Cahn är en amerikansk messiansk jude och rabbin, och inte minst en för många välkänd förkunnare och författare. I en tolv minuter lång video på Youtube, som i skrivande stund fått drygt 600 000 visningar, levererar Cahn ett skarpt budskap riktat till president Joe Biden, som Cahn menar sviker löften givna inför Gud.

I videon påminner Jonathan Cahn om en fråga han ställde till Joe Biden i samband med att denne avlade sin presidented.

– Hur kan du lägga din vänstra hand på Bibeln, Guds ord, och samtidigt med din högra hand underteckna lagar som står i strid med Guds ord?

Cahn hänvisar till en ceremoni utanför Vita huset i december, där presidenten undertecknade en federal lagändring som går på tvärs med den klassiska kristna synen om att ett äktenskap är mellan en kvinna och en man. Efter ceremonin bjöds hbtq-aktivister och drag queens in till fest.

– Du har kallat dig kristen, men hur kan du i verkligheten vara kristen när du samtidigt för krig mot Guds ord och lagar? undrar Cahn i sitt Youtubeinlägg.

Jonathan Cahn reagerar kraftigt mot att Joe Biden, enligt Cahns tolkning, menar att den som står för Guds ord står för homofobi respektive transfobi, samt att detta är likställt med rasism respektive antisemitism.

– Alla som tror på Guds ord anses nu vara motsvarigheten till rasister och antisemiter, tolkar Cahn.

Cahn påminner Biden om att denne tidigare under sin politiska karriär offentligt deklarerat att amerikanska delstater måste respektera att ett äktenskap är mellan en man och en kvinna.

– Du sade det. Och nu har du skrivit under en lag om att ett äktenskap inte alls är förbehållet en man och en kvinna. Vad kallas det när man överger sina moraliska grunder och sedan firar detta med musik, färg och sång? undrar han.

Enligt Cahn varnade USA:s förste president (George Washington) för att ”om USA någonsin ignorerar Guds eviga ordningar kommer hans välsignelser att tas ifrån landet”.

– Nu har du gjort det. Du har gjort något som ingen tidigare president har gjort, säger den messianske rabbinen i budskapet till presidenten.

Cahn tar även upp det faktum att Biden backar upp en abortliberal politik i stället för att stå upp för de ofödda barnens rätt till liv. Han vänder sig direkt till presidenten med en påminnelse om att denne just nu innehar sitt ämbete av makt, men en dag kommer att stå inför Gud.

– Herr president, timmen är sen och evigheten snart här. Det enda hoppet som du och alla vi andra har är frälsningen, proklamerar Jonathan Cahn.

Och den enda frälsningen finns i namnet Jesus, påminner den judiske rabbinen.

– Må Gud förbarma sig över Amerika och må Gud förbarma sig över dig, herr president, avslutar han.

Du har gjort något som ingen tidigare president har gjort.

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Danmark. Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att... torsdag 2/2 20:00

Hbtq och medlemskap blir en nyckelfråga för svenska frikyrkor

Ledare Vi står inför ett viktigt och kanske även avgörande år för våra stora kristna samfund. Det gäller... torsdag 2/2 00:10

Tidigare våldtäktsman bytte kön – sattes i kvinnofängelse

Skottland. Det stormar kring Skottlands försteminister Nicola Sturgeon vars nationalistparti driver på för en... torsdag 2/2 17:00

Visst är en tvåstatslösning möjlig – om vissa kriterier uppfylls …

Israelkommentar ”En tvåstatslösning skulle lösa konflikten mellan Israel och palestinier, för om det fanns två... torsdag 2/2 00:00