Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

2018 års stipendiater tillsammans med evangelist Roger Larsson (fr v): Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka, Annahita Parsan samt Carl-Gustaf Severin. Foto: Johan Alp/Evangelistfonden

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en människa för Kristus, så kommer den människans hela värld att förändras, sade Carl-Gustaf Severin, årets heders-evangelist.

Nyheter · Publicerad 15:14, 20 nov 2018

I lördags premierades den utåtriktade tjänsten, då årets pristagare hedrades av Evan­gelist­fonden för sina insatser.

Ceremonin, som hölls i S:ta Clara kyrka i Stockholm, inleddes av Andréas Andersson, Evangelistfondens ordförande, som berättade om fondens målsättning att uppmuntra och lyfta fram evangelistens tjänst som ett föredöme i den kristna församlingens missionsuppdrag.

Årets evangelist, Annahita Par­san, flydde 1984 från Iran. I dag är hon ledare för den persisk­talande församlingen i Hammarby­kyrkan och en av Sveriges mest välkända präster. Efter en lång och smärtsam resa genom livet som flykting, där hon fått utstå misshandel och förtryck, har hon med Guds hjälp blivit upprättad till den tjänst hon står i i dag.

– När vi som kristna talar om Jesus, om korset och om blodet, då vinner vi seger. Vi behöver inte ens tala om andra religioner för de har ingen kraft – det är Jesus som har all makt, menade Annahita Parsan.

– Ett problem i dag är att en del kyrkor sover och följer inte längre evangeliet. I Sverige kan det bli väckelse först när de kristna vaknar upp.

Cornelia Forsberg och Sanna Väli­pakka fick som representanter för Göteborgs­baserade Hope for this Nation ta emot priset till Årets organisation, för sitt arbete att åka runt i landet i samarbete med olika kyrkor för att evangelisera, predika och hålla lovsångsgudstjänster i ekumenisk anda.

– När vi lovsjunger Gud kommer han och tronar på den sången. Gud bebor vår lovsång, sade Cornelia Forsberg.

– När vi går ut för att tala om Jesus, och står enade som kristna, då kan ingenting hindra oss för då kommer Gud med sin mäktiga kraft.

Som en av pionjärerna inom Livets ords missionsarbete har Carl-Gustaf Severin ända sedan 1980-talet gjort en historisk insats för att bryta igenom med evangeliet i forna Sovjetunionen.

Han blev brinnande för Gud som tonåring och började med att predika på sin skola i Småland. I dag brinner han för att resa upp en ny generation av unga evangelister.

– När jag var på en missionsresa och såg hur kyrkorna fylldes av längtande människor, hörde jag Andens tilltal som gav mig tro för Sverige: "Det som händer här, det kommer också att hända i Sverige."

– Evangelistens tjänst är nyckeltjänsten. Nu kommer Gud att upprätta den tjänsten och då kommer vi att få se väckelse också i vårt land, sade Årets hedersevangelist Carl-Gustaf Severin.

När vi går ut för att tala om Jesus, och står enade som kristna, då kan ingenting hindra oss för då kommer Gud med sin mäktiga kraft.

Evangelistfonden

Evangelistfonden startades 2007 av Roger och Karin Larsson med syfte att stärka evangelisttjänsten i Sverige.

I år delades det ut tre stipendier på vardera 20 000 kronor.

Franska varor bojkottas i flera arabländer

Frankrike. I flera länder i Mellanöstern uppmanas det nu till bojkott av franska varor. Detta efter att... måndag 26/10 15:46

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Fasta. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin...

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...