När min kropp och mitt hjärta ger upp, är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

2018 års stipendiater tillsammans med evangelist Roger Larsson (fr v): Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka, Annahita Parsan samt Carl-Gustaf Severin. Foto: Johan Alp/Evangelistfonden

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en människa för Kristus, så kommer den människans hela värld att förändras, sade Carl-Gustaf Severin, årets heders-evangelist.

Nyheter · Publicerad 15:14, 20 nov 2018

I lördags premierades den utåtriktade tjänsten, då årets pristagare hedrades av Evan­gelist­fonden för sina insatser.

Ceremonin, som hölls i S:ta Clara kyrka i Stockholm, inleddes av Andréas Andersson, Evangelistfondens ordförande, som berättade om fondens målsättning att uppmuntra och lyfta fram evangelistens tjänst som ett föredöme i den kristna församlingens missionsuppdrag.

Årets evangelist, Annahita Par­san, flydde 1984 från Iran. I dag är hon ledare för den persisk­talande församlingen i Hammarby­kyrkan och en av Sveriges mest välkända präster. Efter en lång och smärtsam resa genom livet som flykting, där hon fått utstå misshandel och förtryck, har hon med Guds hjälp blivit upprättad till den tjänst hon står i i dag.

– När vi som kristna talar om Jesus, om korset och om blodet, då vinner vi seger. Vi behöver inte ens tala om andra religioner för de har ingen kraft – det är Jesus som har all makt, menade Annahita Parsan.

– Ett problem i dag är att en del kyrkor sover och följer inte längre evangeliet. I Sverige kan det bli väckelse först när de kristna vaknar upp.

Cornelia Forsberg och Sanna Väli­pakka fick som representanter för Göteborgs­baserade Hope for this Nation ta emot priset till Årets organisation, för sitt arbete att åka runt i landet i samarbete med olika kyrkor för att evangelisera, predika och hålla lovsångsgudstjänster i ekumenisk anda.

– När vi lovsjunger Gud kommer han och tronar på den sången. Gud bebor vår lovsång, sade Cornelia Forsberg.

– När vi går ut för att tala om Jesus, och står enade som kristna, då kan ingenting hindra oss för då kommer Gud med sin mäktiga kraft.

Som en av pionjärerna inom Livets ords missionsarbete har Carl-Gustaf Severin ända sedan 1980-talet gjort en historisk insats för att bryta igenom med evangeliet i forna Sovjetunionen.

Han blev brinnande för Gud som tonåring och började med att predika på sin skola i Småland. I dag brinner han för att resa upp en ny generation av unga evangelister.

– När jag var på en missionsresa och såg hur kyrkorna fylldes av längtande människor, hörde jag Andens tilltal som gav mig tro för Sverige: "Det som händer här, det kommer också att hända i Sverige."

– Evangelistens tjänst är nyckeltjänsten. Nu kommer Gud att upprätta den tjänsten och då kommer vi att få se väckelse också i vårt land, sade Årets hedersevangelist Carl-Gustaf Severin.

När vi går ut för att tala om Jesus, och står enade som kristna, då kan ingenting hindra oss för då kommer Gud med sin mäktiga kraft.

Evangelistfonden

Evangelistfonden startades 2007 av Roger och Karin Larsson med syfte att stärka evangelisttjänsten i Sverige.

I år delades det ut tre stipendier på vardera 20 000 kronor.

Vi behöver tala mer om Bibelns auktoritet

Ledare Kampen om bibeltron har ständigt pågått inom kristenheten de senaste 150 åren. När pingstväckelsen växte fram från 1907 och framåt var det en... lördag 14/12 00:00

I helgen firar vi Livets söndag

Debatt Människovärde Låt oss skapa ett samhälle där vi bejakar och främjar livet, både i dess början och i dess slutskede, uppmanar ett antal kristna ledare med anledning... fredag 13/12 11:24

Mission uppe på världens tak

Missionsglimten Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...! Den anses vara en av världens... fredag 13/12 00:00

Vi ser tecken på det kommande riket varje gång Guds vilja sker.

Inför söndag Luk 3:1–15 Bland blommande mandelträd i bergsbyn Ein Kerem utanför Jerusalem möttes två gravida kvinnor, vars barn skulle förändra historien för... torsdag 12/12 00:00

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

Ledare År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med... torsdag 12/12 00:00

Min man drar sig undan vid konflikter, vad ska jag göra?

Familjefrågan Familjefrågan. Jag och min man är så extremt olika. Vid konfliktfyllda situationer drar han sig undan och vill vara i fred. Han pratar inte gärna om vad han känner... torsdag 12/12 00:00
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Mission uppe på världens tak

Missionsglimten Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...! Den anses vara en av världens...