Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

2018 års stipendiater tillsammans med evangelist Roger Larsson (fr v): Cornelia Forsberg och Sanna Välipakka, Annahita Parsan samt Carl-Gustaf Severin. Foto: Johan Alp/Evangelistfonden

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en människa för Kristus, så kommer den människans hela värld att förändras, sade Carl-Gustaf Severin, årets heders-evangelist.

Nyheter · Publicerad 15:14, 20 nov 2018

I lördags premierades den utåtriktade tjänsten, då årets pristagare hedrades av Evan­gelist­fonden för sina insatser.

Ceremonin, som hölls i S:ta Clara kyrka i Stockholm, inleddes av Andréas Andersson, Evangelistfondens ordförande, som berättade om fondens målsättning att uppmuntra och lyfta fram evangelistens tjänst som ett föredöme i den kristna församlingens missionsuppdrag.

Årets evangelist, Annahita Par­san, flydde 1984 från Iran. I dag är hon ledare för den persisk­talande församlingen i Hammarby­kyrkan och en av Sveriges mest välkända präster. Efter en lång och smärtsam resa genom livet som flykting, där hon fått utstå misshandel och förtryck, har hon med Guds hjälp blivit upprättad till den tjänst hon står i i dag.

– När vi som kristna talar om Jesus, om korset och om blodet, då vinner vi seger. Vi behöver inte ens tala om andra religioner för de har ingen kraft – det är Jesus som har all makt, menade Annahita Parsan.

– Ett problem i dag är att en del kyrkor sover och följer inte längre evangeliet. I Sverige kan det bli väckelse först när de kristna vaknar upp.

Cornelia Forsberg och Sanna Väli­pakka fick som representanter för Göteborgs­baserade Hope for this Nation ta emot priset till Årets organisation, för sitt arbete att åka runt i landet i samarbete med olika kyrkor för att evangelisera, predika och hålla lovsångsgudstjänster i ekumenisk anda.

– När vi lovsjunger Gud kommer han och tronar på den sången. Gud bebor vår lovsång, sade Cornelia Forsberg.

– När vi går ut för att tala om Jesus, och står enade som kristna, då kan ingenting hindra oss för då kommer Gud med sin mäktiga kraft.

Som en av pionjärerna inom Livets ords missionsarbete har Carl-Gustaf Severin ända sedan 1980-talet gjort en historisk insats för att bryta igenom med evangeliet i forna Sovjetunionen.

Han blev brinnande för Gud som tonåring och började med att predika på sin skola i Småland. I dag brinner han för att resa upp en ny generation av unga evangelister.

– När jag var på en missionsresa och såg hur kyrkorna fylldes av längtande människor, hörde jag Andens tilltal som gav mig tro för Sverige: "Det som händer här, det kommer också att hända i Sverige."

– Evangelistens tjänst är nyckeltjänsten. Nu kommer Gud att upprätta den tjänsten och då kommer vi att få se väckelse också i vårt land, sade Årets hedersevangelist Carl-Gustaf Severin.

När vi går ut för att tala om Jesus, och står enade som kristna, då kan ingenting hindra oss för då kommer Gud med sin mäktiga kraft.

Evangelistfonden

Evangelistfonden startades 2007 av Roger och Karin Larsson med syfte att stärka evangelisttjänsten i Sverige.

I år delades det ut tre stipendier på vardera 20 000 kronor.

Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt

Ledare Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten. Som efter Uppdrag gransknings program... tisdag 17/5 00:10

Sömnbrist kan påverka hur man uppfattar andra

Ett argt ansiktsuttryck kan tolkas som mindre trovärdigt, och ett neutralt kan uppfattas som mindre... tisdag 17/5 04:30

Stakset möter unga i Clara kyrka

Ungdomsmöte. UMU bjuder in till ekumeniskt ungdomsmöte i S:ta Clara kyrka i Stockholm onsdagen den 18 maj.... måndag 16/5 20:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Stegrande rysk ilska över svensk-finskt Natobesked

Nato. Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ett ”allvarligt misstag”, säger Rysslands vice... måndag 16/5 15:50

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier