Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Prins och president på plats när 650 personer bad i Knesset

Kungligheter, politiker och kristna ledare från världens alla hörn samlades i Jerusalem när det var dags för årets bönefrukost. Under eventet lästes ett brev från USA:s president Donald Trump upp. – Jag tror att bönefrukosten har stor betydelse, säger prästen Hans Weichbrodt som var på plats.

Nyheter · Publicerad 08:00, 16 jun 2018

Israels president Reuven Rivlin, den belgiska prinsen Charles Louis de Merode och Billy Grahams dotter Anne Graham Lotz var bland personerna som deltog på Jerusalem Prayer Breakfast den 6–7 juni. På plats fanns även Knessetledamöter, amerikanska senatorer och andra högt uppsatta politiker från en mängd länder.

Totalt deltog 650 delegater från 70 nationer, skriver arrangörerna på sin hemsida. 

Bland de kristna ledare som var på plats fanns många svenskar, bland annat Oas-rörelsens inspiratör Hans Weichbrodt, Livets ords pastor Joakim Lundqvist och ICCC-profilen Jan Sturesson. 

– Det var ett fridfullt och välordnat arrangemang och jag upplevde det som rikt välsignat, säger Hans Weichbrodt till Världen idag. 

Han tror att frukosten har stor betydelse som mötesplats, men också i den andliga världen. 

– Vi kristna tror ju att bön gör skillnad, säger han. 

Av det som sades under frukosten lyfter han fram Anne Graham Lotz anförande. 

– Utifrån Daniel 9 talade hon om vikten av syndainsikt, ödmjukhet, iver för bön och hjärta för det judiska folket. 

Initiativet till Jerusalem Prayer Breakfast togs av Knessetledamoten Robert Illatov som, tillsammans med den amerikanska kongressledamoten Michele Bachman, också stod värd för eventet. 

Målet med arrangemanget är att samla nationer till bön för fred i Jerusalem och framgång för Israel. Ett annat syfte är att visa sanningen om Israel och be att Jerusalem ska hyllas på jorden. 

Frukosten hölls för första gången förra året, men är tänkt att bli ett årligt inslag i Israel. 

Att frukosten sammanför judar och kristna gläder Hans Weichbrodt. 

– Jag tror att det är viktigt. Vi vill visa att vi bryr oss. Jag är övertygad om att många goda relationer mellan kristna ledare världen över och israeler kommer till och förstärks som ett resultat av bönefrukosten.

Till bönefrukosten hade USA:s president Donald Trump skickat ett brev som lästes upp under eventet. 

”Jag skickar mina varmaste hälsningar till President Rivlin, premiärminister Netanyahu, Knessetledamöter och alla de som samlas till Jerusalem Prayer Breakfast för att be för fred i Jerusalem”, inledde Trump. 

I brevet lyfte han fram sitt besked om att flytta USA:s Israelambassad från Tel Aviv till Jerusalem och menade att detta bekräftade det uppenbara: Att Jerusalem är Israels huvudstad. 

”Jerusalem är inte bara centrum för tre stora religioner, utan är också centrum i en av de mest framgångsrika demokratierna i världen”, skrev Trump vidare. 

Den amerikanske presidenten påpekade att han är tacksam för att många amerikaner stod med i bönen och avslutade med att skriva ”Må Gud välsigna er under detta minnesvärda tillfälle”. 

Jag tror att bönefrukosten har stor betydelse.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....