Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

En predikant firade 98 år genom att hoppa fallskärm. (Bilden är från annat sammanhang.) Foto: DAVID ZALUBOWSKI/AP/TT

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm. Äventyret gav uppenbarligen mersmak då Jernigan planerar att göra om bravaden när han fyller 100 år.

Nyheter · Publicerad 14:00, 5 feb 2023

98-årige Roy Jernigan beskrivs vara en vital man som inte är i behov av att äta någon medicin, men dricker svart kaffe. Jernigan, känd som mångårig kristen predikant i North Carolina, slutade att predika på heltid så sent som för ett år sedan, uppger Christian Post.

Väl framme vid sin 98-årsdag valde Roy Jernigan att fira med ett fallskärmshopp, tillsammans med sin dotter samt barnbarn. Efter landningen delade han några ord av visdom.

– Mitt råd till vem som helst, om Gud välsignar dig och ger dig det antal år som han har gett mig, ge ut ditt liv för andra. Du kommer aldrig ångra det, sade 98-åringen till WECT News.

Roy Jernigans barnbarn April Lintner erkände sina tvivel på om fallskärmshoppet verkligen skulle bli av.

– Inte mycket förvånar mig nu för tiden när det gäller honom, sade barnbarnet till tv-kanalen.

Enligt Christian Post planerar Jernigan att göra ett nytt fallskärmshopp i samband med att han, om två år, fyller 100 år.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

Hälsa. År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10