Den som föraktar ordet fördärvar sig själv, den som respekterar budet blir belönad.
Ordspråksboken 13:13

Världen idag

Trudeaus agerande är inte förenligt med en västerländsk demokrati, menar Yvette Herrell. Foto: Russell Contreras/AP Photo

Politiker i USA: Ge asyl till kanadensiska demonstranter

Den amerikanska politikern Yvette Herrell har lagt ett lagförslag om asyl för personer som protesterat mot Kanadas covidrestriktioner.

– Låt oss ge tillfälligt uppehållstillstånd tills deras regering slutar använda dessa undantagslagar och hota de här demonstranterna, säger hon till Fox News.

Nyheter · Publicerad 08:00, 28 feb 2022

En republikansk kongressledamot från New Mexico, Yvette Herrell, har reagerat på den kanadensiska regeringens behandling och, som hon säger i ett Twitterinlägg, ”förföljelse” av demonstranterna i lastbilsprotesterna i Ottawa. Nu vill hon genom ett lagförslag ge dem möjlighet till asyl i USA.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau har infört undantagslagar som ger regeringen makt att bland annat förbjuda offentliga sammankomster, begränsa resande och frysa banktillgångar. Detta är ”hårdhänt” och ”långt över gränsen” för vad som är acceptabelt, anser Herrell.

– Låt oss ge tillfälligt uppehållstillstånd tills deras regering slutar använda dessa undantagslagar och hota de här demonstranterna, säger hon till Fox News.

Yvette Herrell anser inte att Trudeaus agerande är förenligt med en västerländsk demokrati och jämför med ”auktoritära regimer som Venezuelas”.

– Det är verkligen en attack på de som vill protestera fredligt och, när allt kommer omkring, skydda vår frihet.

Svenska försvaret utsattes för it-attack

Brott. Försvarsmaktens webbplats utsattes under torsdagen för en överbelastningsattack. Attacken gjorde... fredag 2/12 17:00

Svaren på de verkligt stora frågorna finns inte i naturvetenskapen

Ledare Sommaren 2021 dog Steven Weinberg, en av vår tids ledande naturvetare. Han var professor i fysik... fredag 2/12 00:10

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10