Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Politiker hånade kvinnor som bad vid abortklinik

När Brian Sims, som sitter i representanthuset i Pennsylvania för Demokraterna, lade upp en video där han skällde ut kvinnor som stod och bad utanför en abortklinik, förväntade han sig inte en proteststorm. Men det är just vad hans inlägg ledde till – förutom att över 1000 pro-lifeaktivister dessutom samlades utanför kliniken i fredags som en markering.

Nyheter · Publicerad 07:00, 20 maj 2019

Abortkliniken som Brian Sims begav sig till ligger i hans eget väljardistrikt i centrala Philadelphia, Pennsylvania, rapporterar USA Today. Hit kommer ibland den lokala pro-lifegruppen Sidewalk Servants (ungefär Trottoarens tjänare) för att be utanför kliniken och dela ut material om alternativ till abort till klinikens besökare.

I en första video, som lades upp den 18 april, kallade Brian Sims en grupp kvinnor utanför kliniken för ”ett gäng vita som skämmer ut människor utanför Planned Parenthood”, och erbjöd 100 dollar till den som kunde identifiera de unga kvinnor som syntes i klippet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...