Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Dagen före valet samlas kristna till bön utanför Finlands riksdag. Foto: https://www.flickr.com/people/miemo/, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons & & Kimmo Brandt/Compic/Eduskunta

Politiker bjuder in till bön utanför Finlands riksdag

Finländske kristdemokraten Antero Laukkanen lämnar riksdagen efter valet på söndag. Dagen före inbjuder den kristna politikern till deltagande i bön utanför maktens korridorer.

”Bara ett andligt uppvaknande kan förbättra vår nation”, menar Laukkanen.

Nyheter · Publicerad 07:00, 1 apr 2023

Antero Laukkanen är såväl pastor som kristdemokratisk riksdagsman i Finland. Nu inbjuder han kristna att på lördag, dagen före det finländska riksdagsvalet, sluta upp utanför riksdagshuset i Helsingfors för att lägga fram landet i bön inför Gud.

”En historisk vecka ligger framför oss. Det råder en andlig kris i Finland. Bara ett andligt uppvaknande kan förbättra vår nation”, skriver Laukkanen i ett inlägg på sin Facebooksida.

Antero Laukkanen kom in i riksdagen 2015 och har representerat Kristdemokraterna under två mandatperioder. Om några dagar har han fullgjort sin gärning i landets högsta politiska organ och vill i stället lägga all sin kraft på att bidra till Guds rikes utbredning i landet.

”Jag vill uppmuntra församlingar och andliga ledare till ett djupare böneliv”, betonar han.

64-årige Antero Laukkanen har berättat om att han i somras diagnostiserades med nervsjukdomen ALS och syns på bilder sitta i rullstol. Han ber till Gud om helande från sin obotliga sjukdom, men brinner allra mest för att väckelsen ska överskölja Finland.

”Min sjukdom är allvarlig, men ingenting jämfört med den andliga ”ALS-sjukdomen”, skriver han och syftar på sin uppfattning om att den finländska kristenhetens viskningar inte hörs i nöden som råder.

Det är, enligt Laukkanen, tid att vakna upp.

”Vi som församlingar har distanserat oss från Guds ord och anpassat oss till denna tid. Guds frånvaro stör oss inte längre. Det är dags att gå ner på knä och be för förnyelse för var och en av oss.”

Trots sin svåra sjukdom är Antero Laukkanen fast besluten om att arbeta för väckelse i sitt land.

”Tack för att du ber för mig. Mitt livs dröm är att leva tills jag blir hundra år gammal, uppfylld av glädje i Gud och Jesus”, skriver han.

Svenska Yle uppger att opinionsmätningar visat att det inför valet är jämnt mellan de tre största partierna: Samlingspartiet, Socialdemokraterna samt Sannfinländarna.

Jag vill uppmuntra församlingar och andliga ledare till ett djupare böneliv.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10