Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Polishärvan: Toppchefen Mats Löfving omplaceras

Mats Löfving, som är en av cheferna som är inblandade i polistoppshärvan, omplaceras från sin tjänst som regionpolischef i Stockholm, uppger rikspolischef Anders Thornberg.

Beskedet kommer sedan åklagare inlett en utredning om grovt tjänstefel gällande Löfvings tillsättning av Linda Staaf som underrättelsechef.

Nyheter · Publicerad 18:00, 13 dec 2022

Världen idag har i flera artiklar berättat om den härva som uppdagats inom polisens toppskikt. Nu står det klart att den manliga polischef som är i blåsväder – Mats Löfving – omplaceras.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att omplaceringen sker mot bakgrund av den senaste tidens uppmärksamhet kring Löfving samt den förundersökning som inletts mot honom.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10