Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Cecile Richards som leder Planned Parenthoods verksamhet i USA, har meddelat att man ändrar sin policy och slutar ta betalt för fosterdelar. Foto: Robert F. Bukaty

Planned Parenthood ska sluta att ta betalt för oföddas vävnad

Stormen kring Planned Parenthood har nu fått den omstridda organistaionen att backa på en punkt. Man slutar att ta betalt för de delar från aborterade foster som går vidare till forskning.

Nyheter · Publicerad 00:00, 14 okt 2015

De smyginspelade filmerna där företrädare för Planned Parenthood talar om att sälja kroppsdelar från aborterade foster har engagerat hela USA. Vissa delstater har redan slopat bidragen till Planned Parenthood som utför majoriteten av landets aborter, och även federalt pågår processer där republikaner hoppas slopa hela det nationella mångmiljonstödet till organisationen.

Och nu backar Planned Parenthood på en punkt, rapporterar amerikanska medier. Man slutar att ta ut en summa pengar för fostervävnad från aborterade foster som doneras till forskning. Organisationen hävdar att man inte gjort något fel utan att policyförändringen bara syftar till att kritiken ska tystna.

"Det är intressant att samtidigt som Planned Parenthoods företrädare vidhåller att man inte gjort något fel, så finner man det nödvändigt att ändra i sin policy, säger republikanen Diane Black som varit en tydlig kritiker mot organisationen.

Världen idag berättade också nyligen att representanthuset i USA röstat igenom att en särskild kommitté nu ska utreda den omstridda organisationen Planned Parenthood efter uppgifter om försäljning av delar från aborterade foster.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se 

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...