Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig ska jag aldrig visa bort.
Johannes 6:37

Världen idag

Planerar att nå 50 miljoner muslimer med evangeliet

I Sundbyberg har en arabisktalande församling just påbörjat en storsatsning i sociala medier. Deras mål: Att nå 50 miljoner muslimer med evangeliet. – Vi frågade oss själva: Vad skulle göra Jesus glad 2018, säger pastorn Merzek Botros som leder projektet.

Nyheter · Publicerad 11:30, 31 jan 2018

Aldrig har det funnits en så stor törst efter sanningen bland världens muslimer som i dag. Det menar Merzek Botros, pastor i arabiska församlingen i Centrumkyrkan i Sundbyberg.

– Många muslimer i arabvärlden är besvikna på Gud. De förstår inte det som sker runt dem och ”kastar kriget på Gud”. De vill veta sanningen, säger han.

Merzek Botros och hans medarbetare vill möta denna längtan och berätta vad Bibeln säger om Gud. De har därför påbörjat en storsatsning med målet att nå 50 miljoner arabisktalande muslimer med evangeliet.

– Vi upplevde att vi fick den här idén från Gud när vi hade tre dagars bön och fasta i början av året, säger Botros.

Han berättar att de frågade sig själva: ”Vad skulle göra Jesus glad 2018?”

– När årets sista dag kommer vill vi inte stå inför Gud och tänka: ”Vad har vi gjort?” Vi vill säga: ”Tack Gud för att vi fick dela budskapet till så många”.

Planen är att spela in korta videoklipp som ska läggas ut på Youtube och Facebook. Genom att marknadsföra inläggen hoppas man nå fem miljoner människor per månad i tio månader.

– Jag tror att det är möjligt. Vi för just nu samtal med Facebook och Youtube, berättar pastorn.

Kostnaden för det hela är satt till 200 000 kronor, pengar som man räknar med att få in genom donationer.

Merzek Botros testade nyligen att marknadsföra ett videoklipp med en liten summa och kunde snart se att 12 000 personer hade nåtts av videon.

– Det finns ett otroligt sug efter Guds Ord. Jag tror att människor kommer dela och gilla våra klipp så att de kan nå fler än 50 miljoner.

Han berättar att klippen inte bara kommer innehålla ren undervisning, utan även bestå av dramer. Ett drama kommer exempelvis visa hur en person ber och fastar för att försöka nå Gud, sedan kommer en vändning där tittaren får se vad Bibeln säger om saken.

– Vi vill få tittarna att förstå att Jesus redan har gjort allt som behöver göras för att vi ska nå Gud.

Ett annat drama kommer handla om IS och deras föreställning om att man kan döda för att komma till paradiset.

– Vi vänder på allt och förklarar att Guds Ord säger att vi ska älska varandra, och att Gud ger oss evigt liv om vi väljer att ta emot Jesus.

Namnet på programmen kommer vara ”Vägen till paradiset”.

– Det är ett lockande namn. De flesta muslimer gör allt för att komma till paradiset, säger Botros.

Genom inslagen på Facebook och Youtube kommer tittarna ges möjlighet att ta kontakt med Merzek och hans medarbetare. De som tar emot frälsning kommer man ha regelbunden kontakt med för att sedan slussa vidare till en lokal kristen gemenskap.

Hur ska ni ha resurser nog att hålla kontakt med alla dem som kan komma att höra av sig?

– Vi har sagt till församlingen att vi behöver personer som kan hjälpa till. Om inte det räcker, har vi ett kontaktnät av arabisktalande kristna i Sverige och utomlands.

Att man ska använda sig av Facebook och Youtube är inte en slump.

– Vi har märkt att det finns en stor öppning genom sociala medier just nu. Folk är inne på Facebook och Youtube hela tiden. Man kan nå människor väldigt snabbt på det sättet.

Tragedin i lastbilen följden av en kollapsad människosyn

Ledare Vi har hört liknande sorgliga berättelser förr. Den här gången slutade den i minst 50 döda kroppar... torsdag 30/6 00:10

Problematisk respons på skjutningen i Oslo

Ledare Helgens masskjutning i Oslo var en tragedi med två döda och många skadade i vad som framstår som... torsdag 30/6 00:00

KD öppnar nu för att ändra om abort i sitt principprogram

Politik. Kristdemokraterna kan komma att ändra i sitt principprogram där man förespråkar att rätten till liv... torsdag 30/6 10:00

Hitta någon att plocka upp

Inför söndag Det var en dag kring jul för ett antal år sedan som vi kom åkande i centrala Lidköping. Det var... torsdag 30/6 00:00

Det Brittiska Palestinamandatet firar 100 år – men britterna svek judarna

Israelkommentar Om bara några veckor, den tjugofjärde juli, uppmärksammas en viktig märkesdag i den israeliska... torsdag 30/6 00:00

Svensk abortdebatt beskrivs som irrationell och omogen

Politik. Riksdagspartiernas reaktioner på USA:s begränsning av aborträtten får nu skarp kritik av... torsdag 30/6 07:00

Senaste nytt

    Regeringen avgår – en utvärdering och en varning

    Israelkrönika Israel går mot nyval, för femte gången på tre år. Och även om parlamentet, Knesset, i skrivande...
    Följ Världen idag i sociala medier