Vem har jag i himlen utom dig? Och har jag dig, söker jag inget på jorden.
Psaltaren 73:25

Världen idag

Planerar att nå 50 miljoner muslimer med evangeliet

I Sundbyberg har en arabisktalande församling just påbörjat en storsatsning i sociala medier. Deras mål: Att nå 50 miljoner muslimer med evangeliet. – Vi frågade oss själva: Vad skulle göra Jesus glad 2018, säger pastorn Merzek Botros som leder projektet.

Nyheter · Publicerad 11:30, 31 jan 2018

Aldrig har det funnits en så stor törst efter sanningen bland världens muslimer som i dag. Det menar Merzek Botros, pastor i arabiska församlingen i Centrumkyrkan i Sundbyberg.

– Många muslimer i arabvärlden är besvikna på Gud. De förstår inte det som sker runt dem och ”kastar kriget på Gud”. De vill veta sanningen, säger han.

Merzek Botros och hans medarbetare vill möta denna längtan och berätta vad Bibeln säger om Gud. De har därför påbörjat en storsatsning med målet att nå 50 miljoner arabisktalande muslimer med evangeliet.

– Vi upplevde att vi fick den här idén från Gud när vi hade tre dagars bön och fasta i början av året, säger Botros.

Han berättar att de frågade sig själva: ”Vad skulle göra Jesus glad 2018?”

– När årets sista dag kommer vill vi inte stå inför Gud och tänka: ”Vad har vi gjort?” Vi vill säga: ”Tack Gud för att vi fick dela budskapet till så många”.

Planen är att spela in korta videoklipp som ska läggas ut på Youtube och Facebook. Genom att marknadsföra inläggen hoppas man nå fem miljoner människor per månad i tio månader.

– Jag tror att det är möjligt. Vi för just nu samtal med Facebook och Youtube, berättar pastorn.

Kostnaden för det hela är satt till 200 000 kronor, pengar som man räknar med att få in genom donationer.

Merzek Botros testade nyligen att marknadsföra ett videoklipp med en liten summa och kunde snart se att 12 000 personer hade nåtts av videon.

– Det finns ett otroligt sug efter Guds Ord. Jag tror att människor kommer dela och gilla våra klipp så att de kan nå fler än 50 miljoner.

Han berättar att klippen inte bara kommer innehålla ren undervisning, utan även bestå av dramer. Ett drama kommer exempelvis visa hur en person ber och fastar för att försöka nå Gud, sedan kommer en vändning där tittaren får se vad Bibeln säger om saken.

– Vi vill få tittarna att förstå att Jesus redan har gjort allt som behöver göras för att vi ska nå Gud.

Ett annat drama kommer handla om IS och deras föreställning om att man kan döda för att komma till paradiset.

– Vi vänder på allt och förklarar att Guds Ord säger att vi ska älska varandra, och att Gud ger oss evigt liv om vi väljer att ta emot Jesus.

Namnet på programmen kommer vara ”Vägen till paradiset”.

– Det är ett lockande namn. De flesta muslimer gör allt för att komma till paradiset, säger Botros.

Genom inslagen på Facebook och Youtube kommer tittarna ges möjlighet att ta kontakt med Merzek och hans medarbetare. De som tar emot frälsning kommer man ha regelbunden kontakt med för att sedan slussa vidare till en lokal kristen gemenskap.

Hur ska ni ha resurser nog att hålla kontakt med alla dem som kan komma att höra av sig?

– Vi har sagt till församlingen att vi behöver personer som kan hjälpa till. Om inte det räcker, har vi ett kontaktnät av arabisktalande kristna i Sverige och utomlands.

Att man ska använda sig av Facebook och Youtube är inte en slump.

– Vi har märkt att det finns en stor öppning genom sociala medier just nu. Folk är inne på Facebook och Youtube hela tiden. Man kan nå människor väldigt snabbt på det sättet.

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Pressade abortliberaler framför radikala förslag

Abort I USA riktas nu skarp kritik mot president Joe Biden sedan Vita Huset, enligt kritiker, uppmuntrat... onsdag 18/5 15:00

Nässprej mot PTSD utvecklas i Israel

PTSD. Ett nytt medicinskt nässprej för behandling av posttraumatisk stress har framtagits av israeliska... onsdag 18/5 12:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den... onsdag 18/5 00:10

Nyhems förkunnare bör stå för bibeltrohet

Ledare Samtal är bättre än stängda dörrar. Att lyssna med respekt på motståndarens argument är viktigt.... onsdag 18/5 00:00

Krav på abort för ukrainska kvinnor – väcker motstånd

Abort. Ukrainska kvinnors tillgång till abort har seglat upp som en prioriterad fråga för flera... onsdag 18/5 07:00

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
Följ Världen idag i sociala medier