Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Pingstledare möts digitalt för inspiration

Under onsdagen arrangeras Pingst Pastor, men som med det mesta annat i dessa tider möts man via skärmar från olika platser i landet.

”Vi står i en fas där vi skulle behöva ett ord från Herren”, skriver man på Pingsts webbplats.

Nyheter · Publicerad 21:00, 12 jan 2021

Om det inte vore för pandemin skulle över 600 pastorer ha begett sig till Stockholm för pastorskonferens, skriver pingstledaren Daniel Alm på Twitter.

”Just nu känns det ganska bra att inte ge sig ut på vägarna. Det blir en digital variant över en dag, förhoppningsvis kan alla vara med, vad än för väder”.

Han berättar också att han i sin undervisning kommer att utgå från rubriken: ”Anden och Bruden säger kom”, ord som är hämtade från Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken.

”Det finns ett stort behov av den välkomnande och utrustande Andefyllda kyrkan”, skriver Alm.

Pingst Pastor är ett nätverk för ledare inom den svenska pingströrelsen, vars grundbultar är kallelse, bekräftelse och överlåtelse.

”Vi står i en fas där vi skulle behöva ett ord från Herren, fler redskap för att kunna leda vidare, fördjupning i bön och en glädjerik gemenskap”, skriver man på Pingsts webbplats.

Medverkar under onsdagens digitala konferens gör, förutom Daniel Alm, bland annat Richard Svensson, verksamhetsledare för Pingst Församling.

Låt inte USA-politik söndra Andens enhet

Ledare Den senaste tidens händelser i USA har skapat nya konfliktlinjer inom kristenheten. Även här i... torsdag 21/1 00:00

Låt inget eller ingen hämma eller tysta ditt rop till Jesus.

Inför söndag Matt 8:5–13 Denna söndag har en stark rubrik: ”Jesus skapar tro.” Här inbjuds vi att ta del av ett... torsdag 21/1 00:10