Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Pingstledare möts digitalt för inspiration

Under onsdagen arrangeras Pingst Pastor, men som med det mesta annat i dessa tider möts man via skärmar från olika platser i landet.

”Vi står i en fas där vi skulle behöva ett ord från Herren”, skriver man på Pingsts webbplats.

Nyheter · Publicerad 21:00, 12 jan 2021

Om det inte vore för pandemin skulle över 600 pastorer ha begett sig till Stockholm för pastorskonferens, skriver pingstledaren Daniel Alm på Twitter.

”Just nu känns det ganska bra att inte ge sig ut på vägarna. Det blir en digital variant över en dag, förhoppningsvis kan alla vara med, vad än för väder”.

Han berättar också att han i sin undervisning kommer att utgå från rubriken: ”Anden och Bruden säger kom”, ord som är hämtade från Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken.

”Det finns ett stort behov av den välkomnande och utrustande Andefyllda kyrkan”, skriver Alm.

Pingst Pastor är ett nätverk för ledare inom den svenska pingströrelsen, vars grundbultar är kallelse, bekräftelse och överlåtelse.

”Vi står i en fas där vi skulle behöva ett ord från Herren, fler redskap för att kunna leda vidare, fördjupning i bön och en glädjerik gemenskap”, skriver man på Pingsts webbplats.

Medverkar under onsdagens digitala konferens gör, förutom Daniel Alm, bland annat Richard Svensson, verksamhetsledare för Pingst Församling.

Ensamheten – den farliga baksidan av restriktionerna

Ledare Coronapandemin har nu passerat ett år som världsdominerande skeende. Restriktioner och... lördag 27/2 00:00

Präst åtalas – fritog man i resväska

Gävle. Två kvinnor, varav en präst, åtalas misstänkta för att ha smugglat ut ett man i en resväska från... lördag 27/2 17:00

Biverkningar av mindfulness viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Många döda i president Bidens första attack

Syrien. USA har genomfört ett anfall mot anläggningar i östra Syrien, som uppges användas av Iranstödd... lördag 27/2 09:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier