Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

Pingstledare möts digitalt för inspiration

Under onsdagen arrangeras Pingst Pastor, men som med det mesta annat i dessa tider möts man via skärmar från olika platser i landet.

”Vi står i en fas där vi skulle behöva ett ord från Herren”, skriver man på Pingsts webbplats.

Nyheter · Publicerad 21:00, 12 jan 2021

Om det inte vore för pandemin skulle över 600 pastorer ha begett sig till Stockholm för pastorskonferens, skriver pingstledaren Daniel Alm på Twitter.

”Just nu känns det ganska bra att inte ge sig ut på vägarna. Det blir en digital variant över en dag, förhoppningsvis kan alla vara med, vad än för väder”.

Han berättar också att han i sin undervisning kommer att utgå från rubriken: ”Anden och Bruden säger kom”, ord som är hämtade från Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken.

”Det finns ett stort behov av den välkomnande och utrustande Andefyllda kyrkan”, skriver Alm.

Pingst Pastor är ett nätverk för ledare inom den svenska pingströrelsen, vars grundbultar är kallelse, bekräftelse och överlåtelse.

”Vi står i en fas där vi skulle behöva ett ord från Herren, fler redskap för att kunna leda vidare, fördjupning i bön och en glädjerik gemenskap”, skriver man på Pingsts webbplats.

Medverkar under onsdagens digitala konferens gör, förutom Daniel Alm, bland annat Richard Svensson, verksamhetsledare för Pingst Församling.

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00