Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Pingst Sverige drar igång insamling till Sri Lanka

Pingst i Sverige kommer under de närmsta två veckorna göra en insamling till de drabbade av terrorattacken i Sri Lanka och till den pingstförsamling som angreps. I första hand ska stödet gå till skadade och anhöriga till de avlidna, men förhoppningen är också att kunna bidra till att bygga upp kyrkan igen.

Nyheter · Publicerad 13:04, 29 apr 2019

– Vi har gamla band till Sri Lanka genom svenska missionärer, och det är många svenska pingstförsamlingar som har kontakter och som har bedrivit mission där. Det är vår systerrörelse som har drabbats, säger pingstledaren Daniel Alm.

En av de attackerade kyrkorna var pingstförsamlingen Zion church i staden Batticaloa. Daniel Alm berättar att han varit i telefonkontakt med kyrkans ledare och framfört kondoleanser och löfte om bön och stöd.

Fram till den 6 maj har nu Pingst i Sverige beslutat att uppmana till att ge gåvor till kyrkan. Ett brev har gått ut till landets pingstförsamlingar och även privatpersoner är välkomna att bidra.

– Vi vill samla in pengar framför allt för att ge stöd till de många skadade och sedan till anhöriga till dem som avlidit. Beroende på hur mycket vi får in tänker vi också att vi vill bidra till att återuppbygga kyrkan, säger Daniel Alm.

Allt som kommer in kommer att sändas vidare.

– Vi har sagt att det inte enbart måste gå till kyrkans egna medlemmar, de är fria att bistå vilka de själva vill.

Daniel Alm konstaterar att den utbredda förföljelsen mot kristna runt om i världen tenderar att eskalera kring kristna storhelger som jul och påsk.

– Det har skett i Indien, Etiopien, Pakistan och Iran. Både auktoritära regimer och terrorgrupper vill markera, eller döda så många som möjligt och förstöra när det gör som ondast, säger han.

Mitt i sorg, chock och en självklar önskan om att både rättvisa ska skipas och terrorn ska förebyggas, måste den kristna kyrkan orka att inte möta hat med hat, säger han.

– Vi måste försöka visa medmänsklighet och respekt för varje människas värde. Kyrkan får inte bli hämndlysten. Man har rätt att försvara sig, men vi får inte hämnas.

– Vi är ingen upprorsrörelse utan en uppståndelserörelse. Det handlar om att försöka leva ett annat liv. Det är den enda framkomliga vägen, säger Daniel Alm.

Information om hur man kan bidra till insamlingen finns bland annat på Daniel Alms Facebooksida.

Vi vill samla in pengar framför allt för att ge stöd till de många skadade och sedan till anhöriga till dem som avlidit.

Stefan Salmonsson blir pastor i Norge

Församling. Reseevangelisten Stefan Salmonsson, som tidigare varit pastor inom Trosrörelsen i Sverige, har nu installerats som pastor i Sarpsborg i Norge. Han... söndag 13/10 15:00

Tack, Uppdrag Granskning, för samtalet ni öppnat för

Ledare SVT:s Uppdrag Granskning lät sig inte kväsas. Trots att de under Stockholm Pride fick ta emot den negativa utmärkelsen ”Rosa tisteln” av RFSL för... lördag 12/10 00:00

Förbud är den nya liberala friheten

Ledare Sveriges skolväsende vilar på en nära tusenårig kristen grund. Det senaste halvseklet har suddat ut det mesta av kristet innehåll, men... torsdag 10/10 11:55