Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Pingst storsatsar för att ge Jesus till Dalsland

På fredag kväll startar väckelsekampanjen Jesus till Dalsland i Pingstkyrkan Bengtsfors. Satsningen, som pågår under fyra helger, började med att pastorn fick ett tilltal från Gud mitt i natten.

Nyheter · Publicerad 10:11, 12 okt 2018

Kampanjen inleds med en konsert, där Ulf och Philip Christiansson gör sina tolkningar av gamla psalmer och väckelsesånger. 

På lördag fortsätter det med ett väckelsemöte på arabiska. Då talar pastor Merzek Botros från Centrumkyrkan i Sundbyberg.

– Det har varit en dröm för oss att kunna bjuda in många av de arabisktalande nysvenskarna i regionen. Vi tror att många som inte är frälsta ska komma, säger pastor Lennart Fjell som är kampanjansvarig.

Det var i november förra året som han blev väckt mitt i natten av ett tilltal.

– Jag upplevde att det var en röst från Herren som sade: ”Jag vill att ni gör en väckelsekampanj för mig i Bengtsfors så att jag kan betjäna folkskarorna.” Det blev så klart för mig, berättar Lennart Fjell.

Han berättar att Gud, under flera dagar av bön, fortsatte att tala till honom om speciella talare. 

– Jag upplevde att han gav mig bilder och namn på dem som skulle medverka. När vi sedan kontaktade dessa personer fick vi väldigt positiv respons.

Församlingen har bett mycket inför kampanjen, som kommer att präglas av en gammaldags väckelseatmosfär.

– Vi tror Gud om att många sökande kommer att bli frälsta och att redan kristna ska få en upprättad relation med Herren, säger Lennart Fjell.

På söndag blir det en lovsångsgudstjänst med Bo och Elsa Järpehag från Uppsala. Helgen därpå har frälsningsofficeren och sångaren Daniel Viklund väckelsemöten och under de två avslutande helgerna kommer evangelisten och sångaren Ingemar Helmner.

Pingstkyrkan i Ed och Elimkyrkan i Åmål står också med i visionen, och från regionen får man hjälp med lovsång och vittnesbörd. Melleruds kristna center kommer att gå ut och evangelisera och be för sjuka under en av helgerna.

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...