Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Piensohos maning till hbtq-bejakande: Ha tålamod

”Ge dem tid, så att de inte blir ledsna och vilsna.” Den uppmaningen ska Filadelfiakyrkans pastor, Niklas Piensoho, enligt DN, ha framfört i ett samtal med några gudstjänstbesökare om hur pastorn anser att de som bejakar homosexuell utlevnad bör bemöta kristna som står för en klassisk bibelsyn.

– Det här är som en dans. Vi har tagit ett första steg, sade Piensoho, enligt Dagens Nyheter, till kyrkobesökarna som bejakar utlevd homosexualitet.

Nyheter · Publicerad 10:11, 30 mar 2023

DN publicerar en längre skildrande text om när influencern och pastorssonen Andreas Wijk, i sällskap med sina föräldrar, besökte Filadelfiakyrkan i Stockholm under advent förra året.

Världen idag har tidigare berättat om hur Wijk vittnat om sin uppväxt inom pingströrelsen och skammen han känt över sina homosexuella känslor. I dag bejakar Andreas Wijk en homosexuell livsstil samtidigt som han berättar om sin kristna tro.

DN nämner Niklas Piensohos omtalade bibelstudier i höstas, som många uppfattade vara steg i liberalteologisk riktning, och beskriver Filadelfia Stockholm som ”en kil som får det att knaka i pingströrelsens fogar”.

– Det här är som en dans. Vi har tagit ett första steg, och nu svänger det ett par varv, men dansen är trots allt i gång. Trycker man den för hårt går den sönder och då kommer folk som hela livet kodats till att vara entydigt avvisande hoppa av. Är ni med? sade Niklas Piensoho, enligt DN, till familjen Wijk samt ett närvarande homosexuellt par under ett samtal efter gudstjänsten.

”Pastorn behöver inte säga rakt ut vad det är pingstvännerna varit avvisande till. Alla här vet att det handlar om homosexualitet och homosexuella”, skriver tidningen och uppger att Piensoho bad ”kretsen runt sig att ha tålamod”.

– Det är ju inte så att de tänker att ni inte får finnas, utan de tänker ”Bibeln är väl tydlig” och det måste man respektera. Ge dem tid, så att de inte blir ledsna och vilsna. Var varsam i alla lägen, uppges Filadelfiapastorn ha sagt.

DN:s reporter frågade då Niklas Piensoho om inte den varsamheten kan göra skada i andra änden.

– Man ska aldrig ge igen med det oförsonliga mynt jag möjligen fått av andra. Det är att följa Jesus. Om andra korsfäster mig, då ber jag ”Fader förlåt dem”. Ger vi igen tror jag att vi förlorar allt, blev svaret.

Tidningen undrade då om det inte är utmanande att kräva av homosexuella att vända andra kinden till.

– Jag tror faktiskt man mår bäst av det i längden, svarade Piensoho.

Världen idag har sökt Niklas Piensoho, men i skrivande stund inte lyckats få kontakt.

Den här artikeln skulle ha publicerats i Världen idags papperstidning torsdagen den 30 mars, men på grund av ett fel på tryckeriet uteblev den i upplagan som delas ut i södra och mellersta Sverige. Vi beklagar detta. Artikeln kommer publiceras i tidningen den 4 april i stället.

Trycker man den för hårt går [dansen] sönder och då kommer folk som hela livet kodats till att vara entydigt avvisande hoppa av.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00