Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Påverkade Turkiet svenska ministerposter?

Toppliberalen Gulan Avci fick ingen ministerpost i Ulf Kristerssons regering. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter diskuteras det huruvida detta beror på att hon är kurd, har kämpat för kurders rättigheter och har kritiserat Erdogans kravlista till Sverige. Andra ämnen som tas upp är ”feministisk” utrikespolitik, löften om sänkta bensinpriser och meningen med livet.

Nyheter · Publicerad 15:00, 21 okt 2022

Regeringsbildningen får stort utrymme i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist får kommentera Ulf Kristerssons regeringsförklaring och ministerutnämningar.

En fråga som tas upp är huruvida valet av Tobias Billström som utrikesminister – och det faktum att toppliberalen Gulan Avci blev utan ministerpost – beror på att Ulf Kristersson vill hålla sig väl med Turkiet.

En annan fråga som diskuteras är ifall högerpartiernas ord om sänka bensin- och dieselpriser kommer att hållas.

– Det är lätt att säga saker i en valrörelse, det är svårare när det blir realpolitik av det hela, för allting måste ju finansieras, säger Sven Almkvist.

Även regeringens planerade kriminal- och migrationspolitik tas upp, bland annat det omdiskuterade förslaget om vandel, det vill säga att klandervärt levnadssätt kan ska kunna utgöra en grund för utvisning.

Den sista frågan som diskuteras är av mer filosofisk/teologisk karaktär och handlar om meningen med livet.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt klockan 15. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00