Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna utförde. Det menade påve Franciskus i ett uttalande under helgen. Foto: Riccardo De Luca / AP / TT

Påven jämförde abort med nazismens rasprogram

Påve Franciskus gjorde i helgen ett uttalande om att graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna utförde.

Nyheter · Publicerad 16:54, 19 jun 2018

Han liknade fosterdiagnostik, som används för att upptäcka genetiska avvikelser i fostret, med nazismens försök att skapa den perfekta rasen.

– Jag säger detta med smärta. Förra århundradet förfärades världen av nazismens försök att få fram en renrasig människa. I dag gör vi samma sak med vita handskar, sade Påve Franciskus.

Uttalandet framfördes till medlemmar i en italiensk organisation som förespråkar en stark ställning för familjen i samhället.

Under nazismens renrasighetsprogram tvångssteriliserades hundratusentals människor, och tiotusentals personer med funktionsnedsättning dödades i syftet att göra "rent" i den genetiska arvsmassan.

– Barn ska bli accepterade så som Gud har skapat dem, sade påven i sitt framförande.

Vilket EU-land ska bli först med att flytta sin ambassad?

Israelkommentar Hemkommen efter ännu en intressant resa till Jerusalem känner jag mig inspirerad att kommentera ambassadflyttningarna i Israel. I skrivande stund har...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.