Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna utförde. Det menade påve Franciskus i ett uttalande under helgen. Foto: Riccardo De Luca / AP / TT

Påven jämförde abort med nazismens rasprogram

Påve Franciskus gjorde i helgen ett uttalande om att graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna utförde.

Nyheter · Publicerad 16:54, 19 jun 2018

Han liknade fosterdiagnostik, som används för att upptäcka genetiska avvikelser i fostret, med nazismens försök att skapa den perfekta rasen.

– Jag säger detta med smärta. Förra århundradet förfärades världen av nazismens försök att få fram en renrasig människa. I dag gör vi samma sak med vita handskar, sade Påve Franciskus.

Uttalandet framfördes till medlemmar i en italiensk organisation som förespråkar en stark ställning för familjen i samhället.

Under nazismens renrasighetsprogram tvångssteriliserades hundratusentals människor, och tiotusentals personer med funktionsnedsättning dödades i syftet att göra "rent" i den genetiska arvsmassan.

– Barn ska bli accepterade så som Gud har skapat dem, sade påven i sitt framförande.

Hela familjer kan lösa samhällsproblemen

Ledare Familjen är en grundsten i både samhället och den kristna församlingen. Stabila och väl fungerande familjer leder till såväl stabila och väl...

Rusning till världens största klippa inför klättringsförbud

Utsikten uppifrån Australiens nationalklenod Uluru (Ayers Rock) kan förbli en hägring för den som inte skyndar sig – i slutet av oktober förbjuds...