Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Pastor Yousef frigiven

Den iranske pastorn, Yousef Nadarkhani, som suttit fängslad i över 1 000 dagar och dömts till döden för avfall från islam friades på lördagen.Han befinner sig nu hemma hos sin familj, enligt flera källor.

Nyheter · Publicerad 18:31, 8 sep 2012

Pastor Yousef ställdes inför rätten tidigt på lördagen i Iran och friades då från anklagelserna om avfall från Islam, enligt den amerikanska nyhetssajten christianpost.com som hänvisar till två olika organisationer som har följt Yousefs fall nära och har egna källor inne landet.
Pastorn dömdes dock för till tre års fängelse för att ha evangeliserat till muslimer, men släpptes omedelbart då han redan suttit av den tiden.
"Tack till alla som har stöttat mig med era böner", sade Nadarkhani enligt Present Truth Ministries.
Christian Solidarity Worldwide bekräftade även de att pastorn frigivits.
"Vi berömmer den iranska domarkåren för det här steget som är en seger för rättvisa och rättsstyre", sa organisationens leadre Mervyn Thomas.

Yousef Nadarhkani arresterades den 13 oktober 2009 efter att ha protesterat mot regeringens beslut om att tvinga alla barn, då även hans egna kristna barn, att läsa koranen.
Till att börja med åtalades han för protesten men anklagelserna ändrades till avfall och evangelisation till muslimer. 2010 dömdes han till döden, en dom som irans högsta domstol fastslog i fjol.

Islams lag (sharia) menar att en avfälling har tre dagar på sig att avsäga sig sin nya tro. Pastor Yousef vägrade detta.

SAMUEL BJÖRK

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier