Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Påskens budskap berörde i Sverige

400 ungdomar på korsvandring genom Huskvarna, en fullsatt teatersalong i Jönköping och tusentals samlade för att följa passionsdramat på torget i Uddevalla. Det är bara några exempel på hur budskapet om Jesu död och uppståndelse spreds på offentliga platser under helgens påskfirande.

Nyheter · Publicerad 10:24, 24 apr 2019

Världen idag besökte kulturhuset Spira mitt i Jönköping där Hillsong Jönköping hade hyrt in sig för skärtorsdagens lovsångs­konsert.

Folk började köa för en plats redan vid femtiden och klockan sex när konserten började, var teatersalongen med plats för 400 personer fullsatt.

En tv-skärm ordnades fram av mötesvärdarna och runt den samlades ett 50-tal personer som inte fick plats inne i lokalen.

– Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi hyrt konsertsalen där det finns plats för 700 personer, sade en av Hillsongs mötesvärdar till Världen idags reporter.

I teatersalongen var det varmt, trångt, gemytligt, och volymen var hög när teamet ledde lovsång och Andreas och Lina Nielsen delade påskens goda budskap.

Inför påsken rapporterade Världen idag om den stora mångfald av kristna passionsspel, konserter och festivaler som planerades inför årets största kristna helg.

Rapporter i efterhand talar om lyckade satsningar, i vackert väder och med mycket folk samlade. En av dem, kyrkornas årliga passionsspel i Uddevalla centrum, fick uppmärksamhet i tidningen Bohusläningen. ”Passionsspelet gör succé i strålande sol” lyder rubriken på artikeln som berättar om hur tusentals människor på långfredagen lockades till Kungstorget för att följa spelet om påskens budskap.

I Huskvarna hölls, för femtonde året, ungdomskonferensen Tre dagar med 450 fasta deltagare och nästan det dubbla på kvällarna. Och på långfredagen genomfördes alltså en korsvandring till centrala Huskvarna där man höll gudstjänst.

Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi hyrt konsertsalen där det finns plats för 700 personer.

Dags för årets Allhelgonakonferens i Sankta Clara kyrka

Stockholm. Magnus Persson, Annahita Parsan och Bryan Stevenson finns bland talarna under Allhelgonakonferensen... fredag 30/10 12:16