Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.
Jakobsbrev 3:13

Världen idag

Påskens budskap berörde i Sverige

400 ungdomar på korsvandring genom Huskvarna, en fullsatt teatersalong i Jönköping och tusentals samlade för att följa passionsdramat på torget i Uddevalla. Det är bara några exempel på hur budskapet om Jesu död och uppståndelse spreds på offentliga platser under helgens påskfirande.

Nyheter · Publicerad 10:24, 24 apr 2019

Världen idag besökte kulturhuset Spira mitt i Jönköping där Hillsong Jönköping hade hyrt in sig för skärtorsdagens lovsångs­konsert.

Folk började köa för en plats redan vid femtiden och klockan sex när konserten började, var teatersalongen med plats för 400 personer fullsatt.

En tv-skärm ordnades fram av mötesvärdarna och runt den samlades ett 50-tal personer som inte fick plats inne i lokalen.

– Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi hyrt konsertsalen där det finns plats för 700 personer, sade en av Hillsongs mötesvärdar till Världen idags reporter.

I teatersalongen var det varmt, trångt, gemytligt, och volymen var hög när teamet ledde lovsång och Andreas och Lina Nielsen delade påskens goda budskap.

Inför påsken rapporterade Världen idag om den stora mångfald av kristna passionsspel, konserter och festivaler som planerades inför årets största kristna helg.

Rapporter i efterhand talar om lyckade satsningar, i vackert väder och med mycket folk samlade. En av dem, kyrkornas årliga passionsspel i Uddevalla centrum, fick uppmärksamhet i tidningen Bohusläningen. ”Passionsspelet gör succé i strålande sol” lyder rubriken på artikeln som berättar om hur tusentals människor på långfredagen lockades till Kungstorget för att följa spelet om påskens budskap.

I Huskvarna hölls, för femtonde året, ungdomskonferensen Tre dagar med 450 fasta deltagare och nästan det dubbla på kvällarna. Och på långfredagen genomfördes alltså en korsvandring till centrala Huskvarna där man höll gudstjänst.

Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi hyrt konsertsalen där det finns plats för 700 personer.

Partiernas kyrkovalskampanjer slog tillbaka mot dem själva

Ledare Årets kyrkoval såg länge ut att bli en ganska stillsam historia. De sista veckorna höjdes dock... måndag 20/9 16:43

100-årig demokrati lider av allvarliga skavanker

Ledare En ny riksdag har öppnats och vi har påmints om att det är 100 år sedan den parlamentariska... lördag 18/9 00:10

Kyrkklocka i Mosul ringde efter sju års tystnad

Irak. Människor i staden Mosul i norra Irak jublade när kyrkklockan i S:t Tomas kyrka i söndags ringde... måndag 20/9 12:28

USA erkänner: Drönarattack i Kabul dödade bara civila

Afghanistan. USA erkänner att en drönarattack vid Kabuls flygplats var ett misstag och att tio civila, däribland... måndag 20/9 12:26

Bevara mitt hjärta – därifrån utgår livet

Missionsglimten – Hallå? Hej, syster, hur mår du? Jag har saknat dig! Jag blir alltid så glad, uppmuntrad, fylld... lördag 18/9 00:00

Lyckligtvis är Gud inte som du och jag.

Ungkrönika Inför fotbollsmatchen mot Sverige i början av september hade Spanien spelat 66 raka VM-kvalmatcher... lördag 18/9 00:00

Kraftig utökning av FRA-lagen att vänta

Integritet. Regeringen föreslår att utländsk säkerhetstjänst ska få direktåtkomst till personuppgifter som... söndag 19/9 20:00

När två världsbilder kolliderar

Israelkrönika Jakten på de sex terrorister som rymde från Gilboafängelset i Israel förra veckan har fullständigt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier