Nyheter

Partiledare överens i många hbtq-frågor

Med varierande entusiasm höll alla partiledarna vid Pride-debatten upp sina flaggor för att stämma in i påståendet att 'SD är ett homofobiskt parti som vi inte kommer att samarbeta med'. Foto: Hossein Salmanzadeh / TT
Med varierande entusiasm höll alla partiledarna vid Pride-debatten upp sina flaggor för att stämma in i påståendet att "SD är ett homofobiskt parti som vi inte kommer att samarbeta med". Foto: Hossein Salmanzadeh / TT
SD symboliserades av en plastelefant. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
SD symboliserades av en plastelefant. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Foto: Hossein Salmanzadeh / TT
Foto: Hossein Salmanzadeh / TT

Med regnbågsflaggor, utdelade av RFSL, signalerade åtta partiledare att de var överens i de flesta hbtq-frågor som de fick under en partiledardebatt på Pridefestivalen. Sverigedemokraterna var inte inbjudna, men däremot deltog Feministiskt initiativs ledare.

Publicerad Uppdaterad

Borden var täckta av regn­bågs­flaggor när RFSL arrangerade partiledardebatt under Stock­holms Pride­festival i fredags. Under rungande applåder klev sju riksdagspartiers ledare, samt Gita Nabavi från Femi­nis­tiskt initiativ, in på scenen i Kulturhuset. Ett riksdagsparti saknades dock: Sverige­demo­krat­erna.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson var inte välkommen utan fick i stället representeras av en uppblåsbar elefant.

– De står för en politik som inte har någonting att göra med den mångfald som vi representerar. De har inte röstat för någonting som gör våra liv bättre och de backar ingen av våra frågor, sade RFSL:s förbundsordförande Sandra Ehne.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS