Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Svenska barn ska inte lära sig om könsidentiteter, ras eller maktstrukturer på förskolor och i skolor, anser Medborgerlig samling. Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Parti vill rensa ut genusidéer från barnomsorg och skola

Rensa ut normkritiken ur barnomsorg och skola, stoppa stödet till lobbyorganisationer som RFSL och kvotera inte in kvinnor inom exempelvis Försvarsmakten, räddningstjänsten och polisen. Det är några av förslagen som partiet Medborgerlig samling presenterar i sitt anti-identitetspolitiska program.

Nyheter · Publicerad 13:00, 29 jul 2022

Ordet identitetspolitik är inte helt enkelt att förklara, men innebär en politik som grundar sig på en uppdelning av människor i olika grupper. Det kan handla om att man anser att kvinnor eller afro­amerikaner som grupp är diskriminerade och att det behöver fattas politiska beslut för att rätta till det. Detta kan göras genom att genusvetenskap införs på arbetsplatser – att personalen exempelvis får resonera kring hur männen har ett maktövertag – eller att normkritik införs på förskolor – exempelvis genom att barnens könsstereotypa lekar ifrågasätts.

Nu går det liberalkonservativa partiet Medborgerlig samling till storms mot dessa idéer. I ett anti-identitetspolitiskt program presenterar de en mängd förslag för att stoppa identitetspolitiken i Sverige.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00