På Open Doors lista över de 50 länder i världen där kristna har det som allra svårast ligger samma fem länder som tidigare kvar i topp: Nordkorea, Afghanistan, Somalia, Libyen och Pakistan.
I alla utom Nordkorea är det islamistiskt förtryck och våld som ligger till grund för förföljelsen.
Överlag har pandemin under året förstärkt alla de mekanismer som innebär våld, diskriminering och förtryck av kristna, oavsett om det handlar om nationalism, övervakning eller förföljelse.
En grupp som blir särskilt utsatta när människors rörelsefrihet begränsas är konvertiter.
– Tidigare hade man som konvertit i ett muslimskt land ofta möjlighet att träffa sin husgrupp. Nu sitter man instängd med släktingar som gör allt för att man ska återvända till islam, säger Peter Paulsson.
På flera håll har kristna missgynnats systematiskt när samhällen stängts ner.
– Inte minst i Indien och Afrika är det vanligt att de kristna inte får samma ransoner när myndigheterna delar ut livsmedel och andra förnödenheter, säger Peter Paulsson.
– De senaste månaderna har ett av våra uppdrag varit att upprätthålla livet på uppemot 15 000 familjer i Västafrika. De stora organisationerna har varken tid eller möjlighet att ta sig ut i de små byarna.
I Indien har 80 procent av de över 100 000 kristna som fått hjälp av Open Doors samarbetspartners nekats ta del av samhällets utdelning av livsmedel.
– Vi har fått in många berättelser om hur våra medarbetare kommit fram i sista stund till en plats där människor varit på väg att svälta ihjäl, säger Peter Paulsson.
Myanmar, Nepal, Vietnam, Bangladesh, Pakistan och Malaysia är exempel på andra länder där kristna på landsbygden har nekats bistånd
På flera håll i Afrika och i Latinamerika har kriminella och islamistiska grupper tagit över när myndigheterna varit upptagna med att bekämpa pandemin.
– IS-grupperingarna i Afrika har flyttat fram sina positioner och söder om Sahara har våldet mot de kristna ökat med 30 procent, säger Peter Paulsson.
– Det är ett tecken på att islamisterna tar ny mark medan myndigheterna inte riktigt har förmåga att hålla emot.
Vissa grupper stöttar jihad mot ”de otrogna”, eftersom de får höra att det är på grund av dessa som Allah ”straffar alla” med pandemin, skriver Open Doors i sin rapport.
I Central- och Latinamerika har både katolska och protestantiska kyrkor hamnat i skottgluggen.
I Mexiko riskerar biskopar, präster och pastorer utpressning, att hamna i bakhåll, att rånas, beskjutas och till och med dödas om de utmanar narkotikahandeln.
– Pastorer och präster som predikar mot de kriminella gruppernas moral och livsstil, och som försöker hindra ungdomarna från att rekryteras, blir själva måltavla, säger Peter Paulsson.
På flera platser på landsbygden i Colombia, som kontrolleras av gerillan och paramilitära grupper, har pastorer tvingats vara med och bevaka in- och utfarter för att förhindra smittspridning.
Ett liknande mönster syns i El Salvador och Honduras.
En fråga Peter Paulsson ställer sig är vad som händer när pandemin mattas av runt om i världen.
– Säkert vet vi inte. Men jag skulle tro att regimer och andra grupper kommer att försöka behålla sina nya positioner. Även om regeringarna i Afrika vill trycka tillbaka IS så får de här grupperingarna också ständigt nya anhängare.