Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Palestinska terrorister får ännu mer pengar

Den palestinska myndighetens utbetalningar till terrorister ökade med 11,8 procent de fem första månaderna 2019 jämfört med förra året. Trots palestiniernas ekonomiska kris betalas i snitt 46 834 400 shekel, drygt 123 miljoner svenska kronor, varje månad i bidrag till terrorister, enligt Palestinian media watch.

Nyheter · Publicerad 08:15, 10 jul 2019

Siffrorna kommer från den palestinska myndighetens egen redovisning över årets första månader. Sajten palwatch som granskat dokumentet pekar på att utbetalningar till dömda terrorister, fångar som avtjänat sitt straff samt familjer till dödade terrorister, exempelvis självmordsbombare, är en prioriterad post i den palestinska myndighetens budget. Detta trots en utsatt finansiell situation.

I ett tal i våras bekräftade den palestinske presidenten Mahmoud Abbas att stödet till dömda och dödade terroristers anhöriga är första prioritet. I talet, som sändes i palestinsk tv, hänvisade han till ”martyrer” och kritiserade Israel som försvårat utbetalningarna.

– Vi har sagt och kommer att säga till Israel och till hela världen att vi inte kommer att överge vårt folk, och särskilt inte de som offrat sig. Vi kommer att fortsätta stödja dem även om det handlar om de sista finansiella resurserna vi har.

Världen idag berättade nyligen att den svenska regeringen, trots omfattande kritik, beslutat att öka det palestinska biståndet de kommande fem åren med 500 miljoner. Från 1,5 miljarder väntas stödet nu uppgå till cirka 2 miljarder fram till år 2024.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....