Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Platsen där Bibelns Josef tros ligga begravd vandaliserades nyligen av palestinska araber. Foto: Wikimedia

Palestinska araber plundrade Josefs grav – och sköt judar

Palestinska araber har skottskadat två judiska män som försökt ta sig fram till Josefs grav för att be. En palestinsk mobb ska även ha vandaliserat och plundrat platsen, rapporterar israeliska medier.

Nyheter · Publicerad 13:23, 11 apr 2022

Världen idag har under den senaste tiden rapporterat om flera terrordåd som drabbat Israel. Nu skriver israeliska medier om flera dagar av oroligheter i och omkring vad som tros vara Josefs grav, belägen strax utanför staden Nablus i Samarien (Västbanken).

Två judiska män skadades av beskjutning från palestinska araber när de försökte ta sig fram till Josefs grav som är en betydelsefull judisk plats. De två männen ska ha försökt ta sig fram till platsen utan assistans av den israeliska militären som vanligtvis övervakar besök av judiska bedjare, uppger Times of Israel.

Nyligen ska palestinska terrorister, vid minst två tillfällen, ha brutit sig in i graven och vandaliserat den. Videor som cirkulerar i sociala medier visar en man som kastar stenar. I videon hörs en man säga på arabiska: ”Det finns ingen Josefs grav längre, ni förrädare”.

Det ska även ha förekommit sammandrabbningar mellan palestinska beväpnade män och israeliska soldater i det närliggande flyktinglägret Balata, skriver Times of Israel.

Under måndagsmorgonen ska en 21-årig palestinsk man ha kastat en brandbomb mot ett israeliskt fordon och därefter skjutits ihjäl av israelisk militär. Nyligen har även två palestinska kvinnor knivskurit en israelisk polis respektive underlåtit att lyda israeliska kommandon vid en gränsövergång, något som ledde till att kvinnorna sköts till döds, rapporterar TT.

Avi Mayer, judisk företagsledare och debattör, reagerar starkt mot vad han menar är omvärldens tystnad över den senaste tidens händelser i och omkring Nablus.

”Om en mobb av israeliska judar hade förstört en stor muslimsk helig plats skulle det skapa rubriker runt om i världen och det skulle bli ilskna protester i större städer över hela världen. Finns det ett enda icke-israelisk medium som har bevakat detta?” skriver Mayer i ett inlägg på Twitter.

”Bilderna är helt enkelt chockerande, liksom världens tystnad”, fortsätter han.

Världen idag har sökt efter svensk nyhetsrapportering om oroligheterna vid Josefs grav, men har i skrivande stund inte funnit någon.

Om en mobb av israeliska judar hade förstört en stor muslimsk helig plats skulle det skapa rubriker runt om i världen ...

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10