Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Missnöjet med Hamas verkar vara stort bland Gazabor. Foto: AP/TT

Palestinier protesterade mot Hamas

Flera tusen människor tog sig ut på gatorna i Gaza under en kort stund på söndagen – i en ovanlig protest mot palestinska Hamas som styr i området.

Demonstranterna uttryckte sitt missnöje över återkommande strömavbrott och svåra levnadsförhållanden, men Hamas säkerhetsstyrkor skingrade snabbt folkmassorna.

Nyheter · Publicerad 20:00, 1 aug 2023

Hundratals människor marscherade i städerna Gaza, Khan Yunis och på andra platser på Gazaremsan och skanderade ”En sådan skam” för att uttrycka sitt missnöje med Hamas. På ett ställe brändes Hamas-flaggor ner i protesten mot den terrorstämplade palestinska gruppen. Det dröjde dock inte länge innan säkerhetsstyrkor ryckte in.

De personer som filmade protesterna fick sina mobiltelefoner förstörda. Vittnen uppger att flera personer greps.

Demonstrationerna organiserades av en nätbaserad gräsrotsrörelse kallad ”Alvirus alsakher” (Det hånfulla viruset). Det är inte känt vem som ligger bakom rörelsen.

Islamistgruppen Hamas styr Gazaremsan med järnhand, stoppar de flesta demonstrationer och slår snabbt ner oliktänkande.

Hamas tog kontroll över Gaza 2007 vilket ledde till att Israel och Egypten införde en blockad mot territoriet.

Israel säger att blockaden krävs för att hindra Hamas, som inte erkänner Israels rätt att existera, från att bygga upp sin militära kapacitet.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00