Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

På lördag uppmanas Sveriges kristna dela sin tro

Göteborg och Jönköping är två svenska städer där evangelisationsdagen ”Global Outreach Day” kommer att märkas av under lördagen.

– Vi har stora förväntningar på vad Gud ska göra, säger Cornelia Forsberg, ledare i Göteborgsbaserade Hope for this nation.

Nyheter · Publicerad 11:30, 29 maj 2020

Global Outreach Day är en dag då stora skaror kristna runt om i världen berättar om sin tro för andra människor. I år äger dagen rum på pingstaftonen, lördag, och är en del av målet att hundra miljoner troende ska nå en miljard människor med evangeliet under maj månad.

I Göteborg kommer ett flertal församlingar att vara med i en ekumenisk satsning under dagen, med ett upplägg anpassat efter rådande restriktioner. Startsamlingen under lördagsförmiddagen livestreamas via länk i stället för att utgöras av en samling i en lokal.

Därefter går deltagarna, uppdelade i mindre grupper, ut och evangeliserar i såväl centrala Göteborg som några av stadens förorter. Med sig har de instruktioner om att inte praktisera handpåläggning samt vara noga med att hålla avstånd till människor.

Dagen kommer att avslutas med återsamling i mindre grupper där möjlighet ges till att dela vittnesbörd samt gemensam bön.

– Vi har upplevt Guds ledning i att göra det här med stor respekt och kärlek till människor, säger Cornelia Forsberg från Hope for this nation.

Hon berättar att Hope for this nation befinner sig ute bland människor i Göteborg varje vecka.

– Vi ser fram emot att få göra detta tillsammans med en större uppslutning av människor som vill vara med, säger hon.

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Nytt franskt styre ska presenteras på onsdag

Frankrikes regering avgår, meddelar det franska presidentämbetet i ett uttalande. Ersättare till... fredag 3/7 18:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda