Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Storvreta jublar efter segern med 5-2 i SM-finalen i innebandy mellan Caperiotäby FC från Täby och Storvreta IBK från Uppsala i Globen i Stockholm förra våren. Foto: Scanpix

På lördag smäller det för Storvreta

På lördag smäller det i Malmö Arena. Regerande svenska mästarna och Europamästarna Storvreta möter seriesegrarna Warberg i en mäktig finalmatch inför fullsatta läktare - rött mot blått.- Man önskar bara att det ska vara lördag och matchstart, säger Peter Svensson som arbetar med Kristen idrottskontakt och är innebandyspelare i laget, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 00:00, 14 apr 2011

Det är två meriterade lag som ställs mot varandra. Båda har rutin från tidigare finaler och har ett antal spelare som vet hur det känns att spela de stora matcherna. Warberg som varit i högsta serien något längre än Storvreta har hunnit med att ta hela 4 guld, 3 silver och 2 brons. För Storvreta har det hittills blivit 1 guld och 4 brons.

Andra finalen på två år, hur ska det bli att spela?
- Det känns att man varit där innan, det är lite lugnare den här gången. Men hela veckan på KRIK-kontoret har varit ganska seg, man bara önskar att det ska vara lördag och matchstart.

Warberg är årets finalmotståndare, de vann grundserien, vad tror du det blir för slags match?
- Det är sällan finalerna blir de mest sevärda, ofta är det ställningskrig. Warberg är ett bra lag som vi känner till väl. Men vi känner att vi vinner om vi kommer upp i vår normala nivå.

På din blogg brukar du prata om den så kallade KRIK-klacken som ofta sluter upp och hejar rejält på matcherna. Får du med dig några av dem ner till Malmö?
- Jo då, några stycken ska nog komma ner och vara med och leda Storvretasupportrarna.

Som kristen, tackar du Gud om ni vinner guldet?
- Nja, jag tackar inte för själva vinsten utan mer för möjligheten att kunna spela och att ha de förutsättningarna att få vara med i det här sammanhanget.

Om du måste tippa finalen, vad blir slutresultatet?
- 6-4 till Storvreta, ett klassiskt finalresultat. Vi gör sista målet i öppen kasse när de tar ut målvakten. Själv gör jag ett mål under matchen, hoppas jag.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Den kristna innebandyspelaren är i SM-final igen. I helgen smäller det i Malmö arena. Foto: Världen idag

Tålamod och Andens verk lyftes under Pingst Pastor

Pingst Pastor. I veckan möttes flera hundra svenska pingstpastorer för en digital nätverksträff. Daniel Alm,... lördag 16/1 16:00

Ravi Zacharias tros ha begått sexuella övergrepp

Avslöjande. Den kände och uppskattade apologeten Ravi Zacharias som avled förra året har anklagats för sexuella... lördag 16/1 11:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00