Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Øyvind Tholvsen går från att coacha församlingar till att själv leda en församling. Foto: EFK

Øyvind Tholvsen blir pastor i Lugnetkyrkan

Øyvind Tholvsen, som arbetat med församlingsutveckling inom EFK, blir pastor i Lugnetkyrkan i Falun. – Jag har burit en längtan till att tjäna som pastor igen, säger han.

Nyheter · Publicerad 20:00, 5 maj 2019

Øyvind Tholvsen är ett välkänt namn inom Evangeliska frikyrkan (EFK). Sedan 2010 har han varit ledare för Sverigeprogrammet – tidigare Församlingsprogrammet – som ska vara en hjälp för församlingar runt om i landet. I denna roll har Øyvind Tholvsen tagit sig an församlingarnas situation i bön, undervisning, konflikthantering och mentorskap.

”Hans arbete med församlingsutveckling, undersökningar och analyser har gett honom epitetet ’EFK:s Hans Rosling’”, skriver EFK i ett pressmeddelande.

Nu ska Øyvind Tholvsen bli pastor och föreståndare i Lugnetkyrkan i Falun.

– Jag har burit en längtan till att tjäna som pastor igen. Jag har inte sökt några pastorstjänster utan det var Lugnetkyrkan som kontaktade mig och nu har jag och min familj landat i det här beslutet, säger han i pressmeddelandet.

Øyvind Tholvsen påpekar att förändringen inte innebär att han lämnar EFK.

– Jag byter bara tjänst inom rörelsen, säger han.

Linalie Newman, missionsdirektor för EFK, är glad att Øyvind Tholvsen stannar kvar inom samfundet.

– Øyvind är en stor tillgång för EFK. Nu börjar vi arbetet med att se vilken kompetens vi behöver förstärka Sverigeprogrammet med framöver, säger hon i pressmeddelandet.

Øyvind Tholvsen börjar sin nya tjänst i augusti, men kommer arbeta 20 procent på Sverigeprogrammet under det första året för att avsluta pågående projekt. Han har tidigare varit pastor i Östersund och Örebro.

Föreståndare för Lugnetkyrkan är för närvarande Magnus Davidsson. I ett sms till Världen idag låter han hälsa att hans plan är att stanna i Falun och hitta sätt att betjäna församlingar i regionen.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...