Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Øyvind Tholvsen går från att coacha församlingar till att själv leda en församling. Foto: EFK

Øyvind Tholvsen blir pastor i Lugnetkyrkan

Øyvind Tholvsen, som arbetat med församlingsutveckling inom EFK, blir pastor i Lugnetkyrkan i Falun. – Jag har burit en längtan till att tjäna som pastor igen, säger han.

Nyheter · Publicerad 20:00, 5 maj 2019

Øyvind Tholvsen är ett välkänt namn inom Evangeliska frikyrkan (EFK). Sedan 2010 har han varit ledare för Sverigeprogrammet – tidigare Församlingsprogrammet – som ska vara en hjälp för församlingar runt om i landet. I denna roll har Øyvind Tholvsen tagit sig an församlingarnas situation i bön, undervisning, konflikthantering och mentorskap.

”Hans arbete med församlingsutveckling, undersökningar och analyser har gett honom epitetet ’EFK:s Hans Rosling’”, skriver EFK i ett pressmeddelande.

Nu ska Øyvind Tholvsen bli pastor och föreståndare i Lugnetkyrkan i Falun.

– Jag har burit en längtan till att tjäna som pastor igen. Jag har inte sökt några pastorstjänster utan det var Lugnetkyrkan som kontaktade mig och nu har jag och min familj landat i det här beslutet, säger han i pressmeddelandet.

Øyvind Tholvsen påpekar att förändringen inte innebär att han lämnar EFK.

– Jag byter bara tjänst inom rörelsen, säger han.

Linalie Newman, missionsdirektor för EFK, är glad att Øyvind Tholvsen stannar kvar inom samfundet.

– Øyvind är en stor tillgång för EFK. Nu börjar vi arbetet med att se vilken kompetens vi behöver förstärka Sverigeprogrammet med framöver, säger hon i pressmeddelandet.

Øyvind Tholvsen börjar sin nya tjänst i augusti, men kommer arbeta 20 procent på Sverigeprogrammet under det första året för att avsluta pågående projekt. Han har tidigare varit pastor i Östersund och Örebro.

Föreståndare för Lugnetkyrkan är för närvarande Magnus Davidsson. I ett sms till Världen idag låter han hälsa att hans plan är att stanna i Falun och hitta sätt att betjäna församlingar i regionen.

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...