Nyheter

Övergrepp inom elithockeyn upprör svenska exstjärnorna

Tidigare ishockeyspelare har delat med sig av omskakande berättelser om hur de som unga utsattes för övergrepp i omklädningsrum. På bilden jublar U18-landslaget efter ett mål i VM-finalen mot Ryssland 2019. Foto: Erik Mårtensson / TT
Robert Tedenby Foto: Privat
Börje Salming
Nicklas Lidström Foto: Christine Olsson/TT

Under senare tid har ishockeyspelare delat med sig av berättelser om övergrepp i samband med så kallad inkilning i laget.Pingstpastorn Robert Tedenby, som själv spelat elitishockey, har själv inte utsatts för något sådant men förfäras när han hör vad spelare nu berättar.– Fruktansvärt, det är bortom alla gränser, säger han till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

Den mediala uppmärksamheten om övergrepp inom ishockeyn tog fart när tidigare spelaren Kyle Beach för en tid sedan berättade om sexuella övergrepp han utsatts för i NHL-laget Chicago Blackhawks. Efter det trädde Erik Granqvist, tidigare målvakt och numera tv-expert, fram med sin berättelse från tiden som ung målvakt i Luleå. Några äldre spelare släpade in honom naken i duschen där de knöt ett skridskosnöre runt hans könsorgan.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS