Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Över 100 000 hushåll i förorter ska få Staksets bok

Sebastian Staksets självbiografi ska i höst delas ut till över hundra tusen hushåll i Stockholms södra förorter. Därmed kommer totalt en kvarts miljon exemplar att ha gått ut av Sjöbergs förlags redan nu mest sålda bok.

Nyheter · Publicerad 14:00, 10 sep 2020

Förlagschefen Joel Sjöberg påpekar att Stockholms södra förorter är just det område där Sebastian Stakset växte upp och där kanske extra många personer redan känner till honom, varför satsningen inte bara är speciell med tanke på den stora upplagan. Hittills har boken gått ut i ungefär 150 000 exemplar och målet är att nu få ut 127 000 fler av den specialutgåva som ska delas ut i flera av Stockholms södra förorter, kring månadsskiftet oktober-november. 

– Det är en långtradare full med böcker kan man säga, beskriver Sjöberg. 

Han berättar att projektet, som görs i samarbete med Staksets organisation Heart of Evangelism, inspirerats av det stora gensvar som de redan har fått på Staksets bok, bland annat genom mejl och brev som har skickats till förlaget och till Heart of Evangelism.  

– Responsen har gång på gång rört mig till tårar, för man ser hur Gud har förvandlat människors liv och förvandlat hårda hjärtan till hjärtan av kött och blod, säger förlagschefen. 

Tack vare upplagans storlek blir kostnaden per bok relativt låg och tack vare utdelning till hela postområden så även den kostnaden. Finansieringen står olika privata aktörer och personer för, där insamlingen ännu pågår. I nuläget finns täckning för ungefär en tredjedel av böckerna, som de hoppas kunna beställa från tryckeriet om några veckor.  

– Några få församlingar och företagare är hittills med, men det är en majoritet privatpersoner. Man blir berörd av att det finns så många människor som vill vara med, säger Sjöberg. 

Ruben Agnarsson, medieansvarig inom Heart of Evangelism, ser stora möjligheter med satsningen.

– De södra förorterna i Stockholm är de områden där Sebastian växte upp, som vann hans hjärta och där han har sina djupa rötter. Det var också där han upplevde de motgångar och svårigheter som senare gav hans liv ett destruktivt innehåll. Boken om Sebastians upprättelse och totala livsförvandling kommer att ge hopp till människor i de områden som han själv så starkt identifierar sig med och älskar.

– Vi är oerhört tacksamma för Joel Sjöbergs engagemang i detta viktiga projekt. Det är en fantastisk möjlighet att nå vidöppna hjärtan, lägger han till.

Det är en långtradare full med böcker kan man säga.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00