Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Open Doors: Inga rapporter om våldsdåd vid kyrka

Det finns hittills inga bevis för religiöst våld i konflikten mellan provinsen Tigray och den etiopiska regeringen. Det menar organisationen Open Doors, som inte kunnat bekräfta uppgifter om massmord på kristna vid en kyrka i Tigray i december 2020.

Nyheter · Publicerad 16:00, 31 jan 2021

Världen idag skrev härom dagen om att 750 personer kan ha skjutits ihjäl utanför den kyrka i Tigray i norra Etiopien som sägs hysa förbundsarken från Gamla testamentet.

Uppgifterna kom från organisationen EEPA, Europe External Programme with Africa, som inte alltid uppger källor till den situation som beskrivs i de dagliga rapporterna. Men enligt EEPA:s uppgifter ska attacken ha skett i mitten av december, i samband med att soldater kommit för att flytta förbundsarken från kapellet vid kyrkan Maria av Sion.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10